Bakanlık duyurdu: 76 suçlu Türkiye’ye iade edildi

İçişleri Bakanlığı, yurt dışında firari olarak aranan 76 kişinin yakalanarak Türkiye’ye iadesinin sağlandığını açıkladı. Şüphelilerin 29’unun kırmızı bültenle, 47’sinin ise ulusal seviyede arandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı, farklı ülkelerde yakalanan ve haklarında arama kararı bulunan 76 kişinin Türkiye’ye getirildiğini duyurdu.

Bakanlığın açıklamasına göre iadesi gerçekleştirilen kişilerin 29’u kırmızı bültenle uluslararası seviyede, 47’si ise ulusal seviyede aranıyordu.

61 kişi Gürcistan’dan getirildi

Yakalanan kişilerin önemli bölümünün Gürcistan’dan Türkiye’ye iade edildiği belirtildi. Buna göre 61 kişi Gürcistan’dan, 4’er kişi Yunanistan ve Almanya’dan, 2’şer kişi ise Fransa ve ABD’den iade edildi.

Diğer şüphelilerin ise İngiltere, Sırbistan ve Azerbaycan’dan Türkiye’ye getirildiği açıklandı.

Farklı birimler ortak çalışma yürüttü

İçişleri Bakanlığı, operasyon ve iade sürecinde Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı görevlilerinin yanı sıra KOM, İstihbarat, Narkotik Suçlarla Mücadele, Siber, Asayiş ve Terörle Mücadele birimlerinin görev aldığını bildirdi.

Yurt dışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan kişilerin izlerinin titizlikle sürdürüldüğü, ilgili ülkelerin kolluk kuvvetleriyle yürütülen ortak çalışmalar sonucunda şüphelilerin yakalanarak Türkiye’ye iadelerinin gerçekleştirildiği belirtildi.

“Kaçış güzergahlarını kapatmaya devam edeceğiz”

Bakanlığın açıklamasında, suç şüphelilerinin yurt dışına çıkarak izlerini kaybettirmelerine izin verilmeyeceği vurgulandı.

Açıklamada, kırmızı bültenle veya ulusal seviyede aranan kişilerin Türkiye’ye getirilmesi için uluslararası işbirliğinin sürdürüleceği belirtilirken, operasyonda görev alan emniyet birimleri ile Adalet Bakanlığı görevlilerine teşekkür edildi.

Exit mobile version