“Baraj yanında ama suyu yok”

Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Yaylıca Mahallesi, Karamanlı Göleti ve Büyük Karaçay Barajı’nın yanı başında bulunmasına rağmen susuzluk çekiyor. Mahallede çeşmeler akmıyor, suya erişim neredeyse imkânsız hale gelmiş durumda. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, yol ve su sorunlarının çözülmesi için gereken çalışmaların yapılacağını ve bunun için gerekli bütçenin sağlanacağını belirtmişti. Bu açıklamalar, susuzluk çeken ve […]

Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Yaylıca Mahallesi, Karamanlı Göleti ve Büyük Karaçay Barajı’nın yanı başında bulunmasına rağmen susuzluk çekiyor. Mahallede çeşmeler akmıyor, suya erişim neredeyse imkânsız hale gelmiş durumda.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, yol ve su sorunlarının çözülmesi için gereken çalışmaların yapılacağını ve bunun için gerekli bütçenin sağlanacağını belirtmişti. Bu açıklamalar, susuzluk çeken ve yolu olmayan yerleşim yerleri için umut olmuştu. Ancak Yaylıca Mahallesi halkı, hala seslerini duyurmaya çalışıyor.

Gölet ve Baraj Yanında Susuzluk

Yaylıca Mahallesi sakinleri, Karamanlı Göleti ve Büyük Karaçay Barajı’nın yüzlerce, hatta binlerce yerleşim birimine su sağladığını belirterek, kendilerinin günlerdir susuz kaldıklarını ifade ediyor. Haftanın sadece iki günü, sınırlı zaman dilimlerinde su verildiğini söyleyen bölge halkı, gölet ve baraj imkanlarından yararlanarak bu sorunun çözülmesini talep ediyor.

Yaylıca Mahallesi sakinlerinin belirttiği Karamanlı Göleti, 26 metre yüksekliğe ve 2 milyon m³ su biriktirme hacmine sahip olup, 2.220 dekar zirai arazinin sulanmasına hizmet ediyor. Büyük Karaçay Barajı ise Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerinin içme suyu ile sulama suyu ihtiyaçlarını karşılıyor. Ancak, bu dev tesislerin yanı başında yaşayan Yaylıca halkı, susuzluk çekmelerine anlam veremiyor.

Yaylıca Mahallesi sakinleri, yetkililerden acil çözüm bekliyor ve su sıkıntılarının bir an önce giderilmesini istiyor. – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version