Barış Atay: “Parti Üyeliğim Devam Ediyor”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcılığı ve MYK üyeliği görevlerinden ayrıldığı duyurulan Barış Atay, partiden istifa ettiğine dair iddialara açıklık getirdi. Atay, partiden istifa etmediğini ve oyunculuk kariyerine devam edeceğini belirtti.

Dün, TİP resmi sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, Barış Atay’ın MYK ve genel başkan yardımcılığı görevlerinden ayrıldığı bildirildi. Bu açıklamanın ardından, Atay’ın partiden istifa ettiği yönünde iddialar ortaya atıldı.
Konuya ilişkin sosyal medya hesabından yayımladığı video ile açıklama yapan Atay, parti üyeliğinin devam ettiğini ve mücadeleden vazgeçmediğini vurguladı. Atay, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“TİP’ten istifa etmedim. Hala üyesiyim. Ortada herhangi bir istifa da yok. Sadece genel başkan yardımcılığı ve MYK üyeliği görev süremi tamamladım. Yeni bir MYK ve genel başkan yardımcıları seçilerek parti tarafından sosyal medyada deklare edildi. Yeni arkadaşlara görevlerinde başarılar dileyip parti üyesi olarak hayatıma devam edeceğim. Bir doktor ya da avukat milletvekili görev süreleri bittikten sonra nasıl işlerine dönüyorlarsa ben de oyuncu ve yönetmen olarak kendi mesleğime devam edeceğim. Buradaki tek fark bu olabilir. Bu bir mücadeleden çekilmek değil. Mücadele ederken, ya da yaşadığımız ülkede bazı şeylerin yanlış gittiği inancıyla hareket ederken, düzelmesi açısından çaba sarf ederken herhangi bir sıfata ihtiyaç duyarak yapmadık hiçbir zaman. 2018’in Haziran ayına kadar milletvekili değildim. Bu ülkede mücadele devam ediyordu. Ben de kendi adıma mücadelenin bir parçası olmaya çalışıyordum. 2018 – 2023 arası parti adına milletvekilliği görevindeydim. Görev bittikten sonra da oyunculuk ve yönetmenlik kariyerime devam edeceğim. Siyasetten kopmak diye bir şey maalesef Türkiye’de mümkün değil.”
Barış Atay, TİP’teki görevlerinden ayrıldığını ancak parti üyeliğinin devam ettiğini ve siyasi mücadeleden vazgeçmediğini belirtti. Oyunculuk ve yönetmenlik kariyerine geri döneceğini ifade eden Atay, Türkiye’de siyasetten kopmanın mümkün olmadığını söyledi. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version