Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Barolar, Feyzioğlu’na karşı!

Hatay da çağrıya uyacak

Hatay da çağrıya uyacak mı?

Türkiye’deki 79 barodan 10’unun Yönetim Kurulu kararıyla Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapılabilmesi için adım atmaya hazırlanan İstanbul Barosu, Beştepe’ye katılım göstermeyen Hatay Barosu gibi muhalif çizgideki yönetimlerden destek bekliyor.

İstanbul Barosu’nun girişimiyle, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun başkanlığındaki yönetimin karar ve açıklamalarına karşı olan barolar, genel kurul toplantısı yapılması için karar alma hazırlığında. İstanbul Barosu, bu amaçla Yönetim Kurulu’nu Olağanüstü Genel Kurul gündemiyle toplantıya çağırdı.
İstanbul Barosu Avukatlarından Avukat Kemal Aytaç, 79 Barodan 10’unun Yönetim Kurulu kararıyla Olağanüstü Genel Kurul çağrısı yapabileceğini, ancak sorunun “seçimli olağanüstü genel kurul yapamamak” olduğunu, sadece güven oylamasıyla TBB Başkanlığında değişikliğe gidilebileceğini belirtti. Şimdi sorulan soru, yeni Adli Yıl açılışına katılmayan ve TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nu katılımı dolayısıyla eleştiren, aralarında Hatay Barosu’nun da olduğu barolardan kaçının bu atılan adıma destek vereceği!
-BAROLARDAN MESAJ!-
İstanbul Barosu’na bağlı Avukat Gökmen Yeşil’e göre, barolar, Feyzioğlu’na, “Biz Türkiye’de hükümetin temsil ettiği siyasi anlayışı kabul etmiyoruz, uzak duruyoruz” mesajı vermek istiyor. TBB’nin en yüksek organı olan genel kurul, delegelerden oluşuyor. Olağanüstü genel kurul toplantısı yapılabilmesi için baroların delegelerinin oy vermesi gerekiyor.
Türkiye’de bazı barolar, sık sık, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun açıklamalarından rahatsızlık duyduklarını dile getirmiş ve baroların, siyasi ideolojilerden bağımsız olması gerektiğini vurgulamışlardı. Son olarak 2 Eylül’deki 2019-2020 Adli Yıl açılışının Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir törenle yapılacak olması, 52 baronun tepkisine yol açmıştı. Aralarında Hatay Barosu’nun da bulunduğu çok sayıda baro, yargı bağımsızlığının kalmadığını belirterek, törenin Saray’da yapılmasını boykot etmişlerdi. Aynı törene TBB Başkanı Feyzioğlu ise katılmıştı. -Tamer Yazar-