Başarıya giden yolda Hatay’ın gururu

Hatay’ın Dörtyol İlçesinde yaşayan 17 yaşındaki genç sporcu Arda Erhan, Fransa’da düzenlenen Uluslararası Atlı Okçuluk Şampiyonası Open Gauchoux 2024’te Raid 234 Parkuru’nda üçüncü kategoride altın madalya kazandı. Arda, Avrupa ve dünya şampiyonlukları kazanma hedefinde olduğunu ifade etti. Atlı okçuluk kariyerine 6 yaşında başlayan Arda, şu anda Korkut Ata Atçılık ve Binicilik Spor Kulübü’nde 3 yıldır […]

Hatay’ın Dörtyol İlçesinde yaşayan 17 yaşındaki genç sporcu Arda Erhan, Fransa’da düzenlenen Uluslararası Atlı Okçuluk Şampiyonası Open Gauchoux 2024’te Raid 234 Parkuru’nda üçüncü kategoride altın madalya kazandı. Arda, Avrupa ve dünya şampiyonlukları kazanma hedefinde olduğunu ifade etti.

Atlı okçuluk kariyerine 6 yaşında başlayan Arda, şu anda Korkut Ata Atçılık ve Binicilik Spor Kulübü’nde 3 yıldır bu branşta eğitim alıyor. Fransa’daki şampiyonada, Raid 234 Parkuru’nda elde ettiği altın madalyanın yanı sıra, Tower 90 Parkuru’nda da bronz madalya kazandı.

Arda, 4-6 Ekim tarihleri arasında İsveç’te yapılacak Atlı Okçuluk Avrupa Grandprix öncesi çalışmalarını sürdürüyor. “Avrupa’da ve dünyada şampiyon olup ülkemizin bayrağını dalgalandırmak istiyorum” diyen genç sporcu, öncelikli hedefinin Avrupa şampiyonluğu olduğunu vurguladı.

Antrenörü Yunus Gür, Arda’nın hedeflerine ulaşabilmesi için her gün çalıştıklarını belirterek, “Bu branşta ülkemizi yurt dışında temsil etmeye devam ediyoruz. Gençlerimizin, yetiştirdiğimiz sporcuların Avrupa’ya gidip orada farklı imkânlara sahip sporcularla yarışıp başarı elde etmeleri bizi gerçekten gururlandırıyor” şeklinde konuştu.

Arda’nın azmi ve başarıları, atlı okçuluk camiasında dikkat çekiyor ve gelecekteki başarıları için umut veriyor. – Volkan İcil-

Exit mobile version