Basın dünyasının duayeni Hıfzı Topuz’un ölüm yıldönümü

Türkiye’nin önemli gazetecilerinden ve yazarlarından Hıfzı Topuz, 26 Eylül 2023’te İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 100 yaşında hayatını kaybetmişti. 28 Eylül’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen anma töreninin ardından cenazesi Teşvikiye Camii’ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Topuz’un naaşı Feriköy Mezarlığı’na defnedildi. Hıfzı Topuz, 1923 yılında İstanbul’da doğdu. Gazetecilik kariyerine 1947 yılında Akşam Gazetesi’nde muhabir […]

Türkiye’nin önemli gazetecilerinden ve yazarlarından Hıfzı Topuz, 26 Eylül 2023’te İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 100 yaşında hayatını kaybetmişti. 28 Eylül’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen anma töreninin ardından cenazesi Teşvikiye Camii’ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Topuz’un naaşı Feriköy Mezarlığı’na defnedildi.
Hıfzı Topuz, 1923 yılında İstanbul’da doğdu. Gazetecilik kariyerine 1947 yılında Akşam Gazetesi’nde muhabir olarak başlayan Topuz, zamanla istihbarat şefliği ve genel yayın müdürlüğü gibi önemli görevler üstlendi. Ayrıca İstanbul Gazeteciler Sendikası’nın başkanlığını da yürüttü.
Kariyeri boyunca birçok prestijli ödül kazanan Topuz, 1998 yılında TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü, 2003 yılında TGC Basın Özgürlüğü Ödülü ve 2020 yılında Nazım Hikmet Dostluk Ödülü ile onurlandırıldı.
Gazetecilik yaşamının yanı sıra, uluslararası gazetecilik projelerinde de aktif rol alarak UNESCO’da çalıştı ve dünya genelinde gazetecilik eğitimi seminerleri düzenledi. Öğretim hayatında Anadolu, İstanbul ve Galatasaray Üniversiteleri’nde dersler veren Topuz, 51 eser kaleme alarak Türkiye’nin kültürel ve gazetecilik tarihine önemli katkılarda bulundu.

Exit mobile version