Basın özgürlüğü ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), her yıl 24 Temmuz’da kutlanan Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü’nde verilen Basın Özgürlüğü Ödülleri’nin 2024 sahiplerini belirledi. Bu yılın ödülleri kişi dalında gazeteci Timur Soykan’a, kurum dalında ise Deprem Bölgesindeki Gazeteciler’e verildi. Seçici Kurul, 2 Temmuz 2024 Salı günü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde toplanarak kararlarını açıkladı. Seçici Kurul üyeleri arasında Türkiye Yazarlar […]

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), her yıl 24 Temmuz’da kutlanan Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü’nde verilen Basın Özgürlüğü Ödülleri’nin 2024 sahiplerini belirledi.

Bu yılın ödülleri kişi dalında gazeteci Timur Soykan’a, kurum dalında ise Deprem Bölgesindeki Gazeteciler’e verildi. Seçici Kurul, 2 Temmuz 2024 Salı günü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde toplanarak kararlarını açıkladı.

Seçici Kurul üyeleri arasında Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Adnan Özyalçıner, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Doğan Şentürk, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, avukat Nazan Moroğlu, Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, T24 Yazarı Tuğrul Eryılmaz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Munyar, iletişim akademisyeni Prof. Dr. Yasemin Giritli İnceoğlu bulunuyor.

Kişi dalında ödül kazanan Timur Soykan, hükümetin hukuk ve insan hakları alanlarındaki ihlalleri araştırarak kamu yararını gözetmesi sebebiyle ödüllendirildi. Kurum dalında ise Deprem Bölgesindeki Gazeteciler, ağır koşullarda görevlerini sürdürdükleri için ödüle layık görüldü.

Deprem Bölgesindeki Gazeteciler adına verilen ödül, meslek örgütleri ve TGC il temsilcilerine takdim edilecek.

TGC Basın Özgürlüğü Ödülleri, basın özgürlüğünün önemine dikkat çekmek amacıyla her yıl 24 Temmuz’da sahiplerini buluyor. -Volkan İcil-

Exit mobile version