Başkan Amaç: Milletimizin Mutlu Günü

Dörtyol Belediye Başkanı Dr. Bahadır Amaç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104’üncü kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Amaç mesajında, “Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, Türkiye milli tarihinin başlangıcı olan bugünü millet olarak sevinç ve mutlulukla karşılıyoruz. Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanan bugünde; tüm vatandaşlarımızı ve en […]

Dörtyol Belediye Başkanı Dr. Bahadır Amaç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104’üncü kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Başkan Amaç mesajında, “Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, Türkiye milli tarihinin başlangıcı olan bugünü millet olarak sevinç ve mutlulukla karşılıyoruz. Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanan bugünde; tüm vatandaşlarımızı ve en değerli varlığımız, ümidimiz olan çocuklarımızı sevgiyle selamlıyorum. Milletimizin evlatlarına verdiği değerin, gençlerine duyduğu güvenin sembolü olan bu büyük bayram hepimize kutlu olsun” dedi.

Amaç, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesiyle kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, milletin tam bağımsızlık hususunda azim ve kararlılığının tüm dünyaya ilanı olduğunu belirtti. Milli egemenlik ilkesinin, çağdaş devletin temeli olduğunu ve Cumhuriyet’in hayat kaynağı olduğunu vurgulayan Amaç, “Bağımsızlık mücadelemizde büyük bir kahramanlık destanı yazan millet iradesinin hayata geçirilmesidir. Milletimiz, devletimiz ve Cumhuriyetimizin geleceğinin sonsuza dek koruma kararlılığının anıtı Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir” ifadelerini kullandı.

Gençlerin ve çocukların tarih, kültür, medeniyet ve değerlerine sahip çıkarak sevgi, barış ve kardeşliğin hâkim olduğu bir dünyada huzur, güven ve mutluluk içinde yetişmelerinin en büyük sorumlulukları ve temennileri olduğunu belirten Amaç, mesajını şu şekilde sonlandırdı:
“Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk meclis başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, birinci meclisimizin kahraman üyeleri ve Milli Mücadele’de emeği geçmiş olan kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version