Başkan İnal Büyükaşık belirsizliği giderdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Orta hasarlı binaların yıkımı konusunda yaptığı açıklama sonrasında vatandaşlar arasında tam bir bilinmezlik ve merak hasıl oldu. Vatandaşlar bu konuda nasıl bir yol izleneceğini bir türlü net bir şekilde öğrenemiyor. Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Hatay İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İnal Büyükaşık, bakanın açıklamasında orta hasarlı […]

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Orta hasarlı binaların yıkımı konusunda yaptığı açıklama sonrasında vatandaşlar arasında tam bir bilinmezlik ve merak hasıl oldu.

Vatandaşlar bu konuda nasıl bir yol izleneceğini bir türlü net bir şekilde öğrenemiyor. Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Hatay İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İnal Büyükaşık, bakanın açıklamasında orta hasarlı binaların yıkılacağını ifade ettiğini ancak aynı videonun devamında orta hasarlı ev sahiplerinin istemeleri durumunda belediye ve ilgili kurumlardan alacakları rapor ve projeler ile binalarını güçlendirebileceklerini söylediğini açıkladı.

Buna göre orta hasarlı binalar bina maliklerinin isteği doğrultusunda ya güçlendirilecek ya da yıkılacak. Yıkılmasını isteyen bina malikleri Ağır hasar alan binalar için uygulanan kredi ve fonlardan yararlanabilecek.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İnal Büyükaşık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’nın bu açıklamalarına rağmen konuyla ilgili yayınlanmış henüz bir bakanlık genelgesi bulunmadığını da belirtti. Konunun tam olarak aydınlığa kavuşması için bakanlık tarafından genelgenin bir an önce yayınlanması bekleniyor. – Sinan Seyfittinoğlu –

Exit mobile version