Başkan Lütfü Savaş…

İktidar sözcülerine yanıtları ve ilginç açıklamalarıyla Hatay gündemini oluşturmayı sürdürüyor. Expo Maliyeti 2 Milyar Değil, 750 Milyon Tl! SAVAŞ, İktidar sözcülerine, “Hatay’da 6 baraj, 3 gölet yaptığınızı söylüyorsunuz! Nerede?” diye sordu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, iktidar partisi Milletvekilleri, İl Başkanı ile yöneticilerinin çeşitli vesilelerle yaptıkları açıklamalarında, EXPO maliyeti ile ilgili “2 Milyar-3 Milyar-4 […]

İktidar sözcülerine yanıtları ve ilginç açıklamalarıyla Hatay gündemini oluşturmayı sürdürüyor.

Expo Maliyeti 2 Milyar Değil, 750 Milyon Tl!

SAVAŞ, İktidar sözcülerine, “Hatay’da 6 baraj, 3 gölet yaptığınızı söylüyorsunuz! Nerede?” diye sordu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, iktidar partisi Milletvekilleri, İl Başkanı ile yöneticilerinin çeşitli vesilelerle yaptıkları açıklamalarında, EXPO maliyeti ile ilgili “2 Milyar-3 Milyar-4 Milyar Lira” şeklindeki söylemlerine cevaben, “EXPO’nun bize maliyeti 750 Milyon Liradır” dedi ve bu konudaki farklı açıklamaların doğru olmadığını söyledi.

İktidarın, 2016 Antalya EXPO’suna destek verdiğini, 2023 Kahramanmaraş ve 2028 Malatya EXPO’larına da  destek vereceğini açıkladığını hatırlatan Savaş, şöyle devam etti:

“İktidar, Kahramanmaraş işin Büyükelçi bile atadı. Malatya, 2028 için iktidardan destek söz almış. EXPO’yu iktidar yapınca iyi, ama Cumhuriyet Halk Partili belediye yapınca ‘tu kaka’ oluyor. 750 Milyon Lira maliyetle, 320 dönümlük iki alanda çok güzel bir organizasyon yaptık. 2 milyon 150 binden fazla kişi alanlarımızı ziyaret etti. Her iki alan da Hatay var oldukça yaşayacak. Kendileri her türlü imkanla rahat yaşamaya özen gösteren iktidar mensupları, Hatay halkının biraz morallenmesini çok gördü.”

6 BARAJ-3 GÖLET NEREDE?

20 yıllık iktidarın, Hatay’ın birikmiş sorunlarını çözmediğini söyleyen Lütfü Savaş, “Birikmiş sorunlarımız var. 20 yıllık iktidar, –cek’le, -cak’la zaman geçirdi. 5 buçuk yıldır, Antakya’nın dağ bandının kentsel dönüşümü için Bakanlıktan cevap bekliyoruz. İktidar, -Hatay’da 6 baraj, 3 gölet yaptık- diyor. Nerede bu baraj ve göletler? 3 ayda bitirdiğimiz EXPO dönel kavşağı için bile 6 ay izin bekledik” diye konuştu.

ANTAKYA’DA RAYLI SİSTEME BAKANLIK İZİN VERMEDİ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, önceki günkü basın buluşmasında önemli bir konuyu gündeme getirirken, Bakanlıkça Hatay’a bir hizmetin daha engellendiğini öne sürerek, belki de yeni bir tartışmanın adımını attı.

Başkan Lütfü Savaş’a “Raylı Sistem” sorusu sorulurken, Savaş’ın bu konudaki yanıtı şöyle oldu:

“Şehir içi raylı ulaşım için Bakanlıkla görüştük. Ancak bakanlıktan, ‘nüfus yetersiz’ cevabı aldık. Raylı sistem için şehir içi nüfusun 1 milyon olması gerekiyormuş. Fakat biz, Antakya şehir içi nostaljik bir raylı sistemin yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bir proje geliştirdik.”

Exit mobile version