Başkan Öntürk’ten Zafer Bayramı kutlaması

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Öntürk, mesajında, “Vatanımıza göz dikenlere karşı özgür ve bağımsız yaşamak adına verilen Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandıran 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi. Başkan Öntürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, yüce milletimizin bağımsızlık […]

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Öntürk, mesajında, “Vatanımıza göz dikenlere karşı özgür ve bağımsız yaşamak adına verilen Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandıran 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
Başkan Öntürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, yüce milletimizin bağımsızlık ülküsünün kesin ve kalıcı zaferi olarak tarihe geçtiğini belirtti. Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal’in askeri liderliğinde tek beden ve tek yumruk olan kahraman milletimizin, muhteşem bir zaferle Anadolu’nun sonsuza dek bir Türk yurdu olduğunu ve kendi topraklarında asla yenilmeyeceğini tüm dünyaya kanıtladığını vurguladı.
I. Dünya Savaşı’nın 30 Ekim 1918’de Mondros Ateşkesi ile sona ermesinin ardından başlayan Kurtuluş Savaşı’nda, ülkemizi işgale yeltenen sözde galip devletlere karşı ilk kurşunun Mehmet Kara ve arkadaşları tarafından Hatay’da atıldığını anımsatan Başkan Öntürk, bu olayın Kurtuluş Savaşı’nın işgalci düşmana karşı kazanılan ilk başarısı olduğunu ifade etti.
Hatay’ın, sömürgeci devletlere karşı toplu ve bilinçli olarak ilk silahlı mücadeleyi başlatan ve Türk vatanının ayrılmaz bir parçası olan bir bölge olduğunu belirten Öntürk, “Hatay’ımız, Anadolu’da başlatılan diriliş meşalesinin ilk kıvılcımı olma onurunu Kuvayımilliye ruhunda ilelebet muhafaza edecek” dedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kazandığı bu zaferin, Türk milletinin yeniden şahlanışını simgelediğini söyleyen Başkan Öntürk, Türk milletinin tüm farklılıklarına rağmen ortak değerler etrafında bir araya gelebileceğini ve eşsiz zaferiyle çetin zorluklar karşısındaki kararlı duruşunu yansıttığını belirtti. Ayrıca, bu zaferin Türk devletinin uluslararası düzeyde tanınmasını ve saygı görmesini sağladığını ifade etti.
Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını minnetle yâd eden Başkan Öntürk, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz etti.

Exit mobile version