Başkan Savaş: “Şehre hizmet esastır”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Samandağ ilçesinde bir araya geldiği Kapısuyu, Vakıflı, Hıdırbey, Yoğunoluk, Eriklikuyu, Mızraklı ve Uzunbağ Mahallesi muhtarları ve vatandaşlarıyla yaptığı toplantıda, siyasi çekişmelerin ötesinde şehrin yeniden yapılanması için çaba sarf ettiklerini belirtti. Son dönemde yayılan “Başkan iktidar partisinden olmazsa hizmet gelmez” algısının asılsız olduğuna vurgu yaptı ve şehrin çoğunluğu […]

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Samandağ ilçesinde bir araya geldiği Kapısuyu, Vakıflı, Hıdırbey, Yoğunoluk, Eriklikuyu, Mızraklı ve Uzunbağ Mahallesi muhtarları ve vatandaşlarıyla yaptığı toplantıda, siyasi çekişmelerin ötesinde şehrin yeniden yapılanması için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Son dönemde yayılan “Başkan iktidar partisinden olmazsa hizmet gelmez” algısının asılsız olduğuna vurgu yaptı ve şehrin çoğunluğu yıllardır iktidar partili belediyeler tarafından yönetildiğine dikkat çekti.

Savaş, özellikle depremin yıkıcı etkisinin daha fazla hissedildiği bölgeleri ziyaret ederek sadece siyaset değil, şehrin yeniden canlanması için çalıştıklarını vurguladı. Hatay’ın her köşesi için hazırladıkları 1 milyar 303 milyonluk 77 projeyi Dünya Bankası’na sunduklarını ifade etti. Bu projelerin şehrin altyapısından üstyapısına kadar ihtiyaç duyulan alanlarda kullanılacağını belirtti. Depremin siyasi tartışmaların konusu olmaması gerektiğine de değinen Savaş, hükümet tarafından yapılan konutların talebin altında kaldığını belirtti.

Başkan Savaş’tan Uyarılar

Yabancıların Hataylıların arsa veya konut hisselerini düşük fiyatlara satın aldığına dikkat çekti. Maliyet artışlarının kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayarak, şehirdeki acil altyapı ihtiyacına dikkat çekti.

“Hatay, özel afet bölgesi” ilan edilirse desteklerin artabileceğini dile getiren Savaş, projelerin kamuoyu ile paylaşılacağı olumlu sonuçları beklediklerini söyledi.

Başkan Savaş, şehre hizmet etmenin, hangi partiden olduğundan ziyade asıl önemli olanın şehre katkı sağlamak olduğunu ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. – Yusuf Cemil Karaçay-

 

Exit mobile version