Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan, yaşlılarla halay çekti…

Samandağ Belediyesi, yaşlılar için

Samandağ Belediyesi, yaşlılar için özel eğlence gerçekleştirdi.

Samandağ Belediyesi, Yaşlılar Haftası nedeniyle, 25 Mart Cumartesi günü 65 yaş üstü Samandağlı yaşlılara yönelik olarak Deniz Sitesi’nde bir eğlence düzenledi. Etkinliğe, ev sahibi ilçe belediyesi adına Belediye Başkanı Mithat Nehir, Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fikret Özçelik, Mahalle Muhtarları ile Belediye Meclis üyeleri katıldı.
Samandağlı 65 yaş üzeri yaşlılar, ilçe belediyesinin taşıma araçları ile eğlence yerine taşındı ve Başkan Mithat Nehir, yaşlılarla tek tek ilgilendi, hatta piste çıkıp birlikte halay çekti, oyun oynadı. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Yaşlılar Haftası etkinliğindeki konuşmasında şunları söyledi:

“Sizler, öyle güzel miraslar bıraktınız ki, bir ömür yapabileceklerinizi yaptınız. Bu hayatı, bu yaşamı güzelleştirmek için, çocuklarınızı daha iyi yetiştirmek için pamuk tarlalarında az yorulmadınız. Çok emek ettiniz. İnsan verimliyken herkes yanında durur. Önemli olan, bakıma muhtaç olduğunuz zaman… Bizler için sizler birer değersiniz. Hakkınızı nasıl öderiz, bilemiyoruz. Bizler, sizlerle gönül köprülerini kurmaya devam edeceğiz.
Geçen yıl bu bir başlangıçtı. Bu etkinlik bir geleneğe dönüşsün diye bir çaba içindeyiz. Yaşlı Bakım Evi oluşturmak gibi bir hedefimiz var. Hayat bizi bir şeye zorluyor. Toplumsal bir ihtiyaç olduğunu
düşünüyoruz. Bir anket uygulayacağız ve size soracağız. Böyle bir çalışmaya ihtiyaç var mı? Bu konudaki fikirleriniz bizlere rehberlik edecektir.
Sizlerin bize bıraktığınız miras sayesinde, birbirimize sarılarak birlikte yaşamayı sürdürüyoruz. Hemen yanı başımızda savaşlar sürerken, bizler barış ve kardeşlik ortamında yaşıyoruz.
Kendi anadilimizi öğrenmek için bir okul yapıyoruz. Çok değerli bir çalışma olacağına inanıyorum. Yakında faaliyete başlayacağız. Lütfen herkes kendi anadili neyse o dilden konuşun. Arapça, Ermenice fark etmez. Torunlarınızla anadilinizle konuşun. Torunlarınıza o dili öğretin. Bu diller yaşasın. Kültürümüzü ancak böyle yaşatabiliriz. Geçmişten geleceğe kültürümüzü ancak böyle aktarabiliriz.”
Başkan Nehir, konuşmasını Arapça ve Türkçe dillerinde yaparak, “Sizlere sağlıklı bir yaşam temenni ediyorum” dedi. -Gökay Gökdemir-