Başkan Yılmaz: “Yarınlar Daha İyi Olacak”

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, esnafları sabırlı olmaya ve kentin yeniden ayağa kalkma sürecine destek vermeye çağırdı. Yılmaz, 6 Şubat depremi sonrası yaşanan yıkımın Hatay için büyük bir felaket olduğunu belirterek, “O günlerden bugüne gelmek bizim için büyük bir şans. Ancak bundan sonrası daha iyi olacak,” dedi. Yılmaz, kentin en […]

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, esnafları sabırlı olmaya ve kentin yeniden ayağa kalkma sürecine destek vermeye çağırdı. Yılmaz, 6 Şubat depremi sonrası yaşanan yıkımın Hatay için büyük bir felaket olduğunu belirterek, “O günlerden bugüne gelmek bizim için büyük bir şans. Ancak bundan sonrası daha iyi olacak,” dedi.
Yılmaz, kentin en büyük ekonomik merkezi olan Uzun Çarşı’nın büyük hasar aldığını hatırlatarak, Valilik ve AFAD tarafından yapılan 30’a yakın prefabrik çarşı ile 7,500 esnafın kura yöntemiyle yerleştirildiğini ifade etti. 10,000 başvuru olduğunu ancak açıkta kalan esnaflar bulunduğunu kaydetti. “Şehrimiz yapılanma içerisinde. Her yere prefabrik çarşı yapmak uygun olmaz. Bu nedenle prefabrik çarşı yapımını durdurduk,” dedi.
Yılmaz, muhasebecilere, nakliyecilere ve yiyecek-içecek sektörüne yönelik çarşılar yapıldığını, en son olarak eski Akademi Hastanesi’nin arkasında gastronomi çarşısı açılacağını duyurdu. Elektrik ücretlerinin daha önce AFAD tarafından karşılandığını ancak artık sayaç takılacağını vurguladı. “Her şeyi devletten beklememeliyiz. Artık toparlanma sürecine girdik. 6 Şubat’a baktığımızda şu an cennette yaşıyoruz,” dedi.
Yılmaz, Ayakkabıcılar Çarşısı’nın yıkımına başlandığını, çarşının aslına uygun şekilde yeniden inşa edileceğini belirtti. “Çarşımız eskisinden daha güzel yapılacak ve en kısa sürede tamamlanması için takipçisi olacağız,” diye ekledi.
Yılmaz, emeklilik gün sayısının 7200’e indirilmesi ve emekli maaşlarının asgari ücret seviyelerine çıkarılması gerektiğini savundu. Ayrıca, deprem sonrası artan zincir marketlerin yerel esnafı tehdit ettiğini belirterek, “Kontrolsüz açılışlara engel olunmalı,” çağrısında bulundu. “Ben HESOB Başkanı olarak tüm esnafımın yanındayım. Bu şehrin ayağa kalkması için gövdemizi taşın altına koymaya hazırım. Esnafımız müsterih olsun. Yarınlar bugünden daha iyi olacak inşallah,” dedi. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version