Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Basketbol hakem kursu

75 aday katılıyor… Türkiye

75 aday katılıyor…

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve Hatay İl Temsilciliği tarafından organize edilen Basketbol Aday Hakem Kursu başladı. Hatay BŞB Spor Tesisleri toplantı salonunda başlayan Aday Hakem Kursu’na 75 kişi katılıyor.
TBF Hatay İl Temsilcisi Banu Özdemir Mursal, son yıllarda Hatay’ın adeta bir basketbol şehrine dönüştüğünü kaydederek, “2011 yılından itibaren İl Temsilcisi olarak görev yapıyorum. Bu süre içerisinde şehrimizde çok önemli kurslar, seminerler ve müsabakalar organize ettik. Tüm etkinlik ve çalışmalarımızı başarı ile sonuçlandırdık. Hatay, adeta bir basketbol şehri oldu. Hakem, sporcu, antrenör ve seyirci bütünlüğü ile basketbol branşı çok gözde bir spor haline geldi” dedi.

Hatay İl Basketbol Danışmanı Hüseyin Zorkun’a konuşan İl Temsilcisi Banu Mursal, Hatay basketbol hakem camiasına taze bir kan sağlamak amacıyla bu kursu açtıklarını ifade ederek, kursa katılan tüm hakem adaylarına başarı diledi.
TBF Basketbol Hakem Eğitmeni ve A Klasman Hakemi Semih Vural’ın kurs eğitmeni olarak katıldığı Aday Hakem Kursu’nda, ilk gün, genel anlamda basketbol sporu, oyun kuralları ve temel hakemlik bilgileri aktarıldı.
75 kişinin katılım gösterdiği Aday Hakem Kursu 4 gün sürecek. -Cemil Yıldız-