Başpehlivan Kahramanmaraşlı Enes bandırma

Yayladağı 22. Geleneksel Kültür Sanat ve Aba Güreşi Festivali’nde K.Maraşlı Enes Bandırma, ağır sıklet finalinde rakibi Ufuk Yılmaz’ı yenerek başpehlivan unvanını kazandı. Yayladağı kaymakamlığı ile Yayladağı Belediyesi iş birliği ile Yayladağı ilçesinde 22. Geleneksel Kültür Sanat ve Aba Güreşi Festivali kapsamında Devrent Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen şampiyonada başpehlivanlığı Enes Bandırma kazandı. Yayladağı Belediyesi, Yayladağı Kaymakamlığı ve […]

Yayladağı 22. Geleneksel Kültür Sanat ve Aba Güreşi Festivali’nde K.Maraşlı Enes Bandırma, ağır sıklet finalinde rakibi Ufuk Yılmaz’ı yenerek başpehlivan unvanını kazandı.

Yayladağı kaymakamlığı ile Yayladağı Belediyesi iş birliği ile Yayladağı ilçesinde 22. Geleneksel Kültür Sanat ve Aba Güreşi Festivali kapsamında Devrent Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen şampiyonada başpehlivanlığı Enes Bandırma kazandı.

Yayladağı Belediyesi, Yayladağı Kaymakamlığı ve TGGF tarafından Devrent Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen ve 21 il’den 900 sporcunun katıldığı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası’nda ağır sıklet finalinde rakibi Ufuk Yılmaz’ı yenen Enes Bandırma başpehlivan unvanını aldı.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Yayladağı Kaymakamı Halil Yazıcı, Hatay Milletvekilleri ve kent protokolünün katıldığı ödül töreninde, gün boyunca düzenlenen kategorilerde dereceye giren sporculara madalyaları ve ödülleri takdim edildi.

Yayladağı Aba güreşleri AĞA’lığını üstlenen güreş ağası Doç. Dr. Cihat Yaycı’ya da teşekkür plaketi verildi.

Bu yıl festival geçen yıllara göre, daha büyük bir katılımla gerçekleşti. İstanbul, Ankara, Trabzon, Adıyaman, Hakkari, Erzincan, Tokat, Çorum, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay’ın da aralarında bulunduğu toplamda 21 ilden 900 sporcu sahada güreşti.

 

Başpehlivan Enes Bandırma kimdir?

Yayladağı ABA Güreşleri başpehlivanlığını kazanan M.Enes  Bandırma,Kahramanmaraşlı, hem sporcu hem de Millî Takım antrenörlüğü yapan babasının teşviki ile küçük yaşta güreşe başladı. Daha sonra Güreş Eğitim Merkezi seçmeleri Türkiye şampiyonasında birinci olarak Kahramanmaraş Güreş Eğitim Merkezine girmeye hak kazandı. Beden eğitimi öğretmenliğini kazandı ve mezun oldu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Spor Kulübünde güreş hayatına devam etmekte -Mehmet Durmaz-

 

Exit mobile version