Bayramın favorisi marketler oldu

Geride bıraktığımız Kurban bayramı sonrası bayramda yaşanan ilginç istatistiki veriler de açıklanmaya başlandı. Buna göre Kurban bayramında en çok kredi kartı alış verişi marketlerde yaşandı. En fazla harcama yapılan sektör marketler olurken, toplam kartlı ödemelerin yüzde 22’sini oluşturdu. Giyim sektörü yüzde 12, akaryakıt istasyonları ve yemek sektörü ise yüzde 10’ar pay aldı. Çeşitli gıda sektörünün […]

Geride bıraktığımız Kurban bayramı sonrası bayramda yaşanan ilginç istatistiki veriler de açıklanmaya başlandı. Buna göre Kurban bayramında en çok kredi kartı alış verişi marketlerde yaşandı. En fazla harcama yapılan sektör marketler olurken, toplam kartlı ödemelerin yüzde 22’sini oluşturdu. Giyim sektörü yüzde 12, akaryakıt istasyonları ve yemek sektörü ise yüzde 10’ar pay aldı. Çeşitli gıda sektörünün payı ise yüzde 8 oldu. Kurban Bayramı döneminde kartlı ödemeler büyük bir artış gösterdi. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından açıklanan verilere göre, 2024 Kurban Bayramı süresince yapılan kartlı ödemeler, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 93 oranında artış gösterdi. Bu dönemde toplamda 216 milyon kartlı işlem gerçekleştirildi ve 132,3 milyar TL harcandı.
Arife ve dört bayram günü boyunca yapılan kartlı ödemelerin 45,4 milyar TL’si arife günü yapıldı. Bu miktar, bayram döneminde gerçekleşen toplam ödemelerin neredeyse yarısını oluşturdu. Arife günü en fazla kartlı işlem saat 18:00-19:00 arasında gerçekleşirken, en yoğun işlem dakikası ise 18:12 oldu.

Exit mobile version