Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belen Heyeti Avrupa’da

6 Farklı ülkeden 44

6 Farklı ülkeden 44 katılımcı, Erasmus+ Projesi kapsamında, Romanya’da “Kültür” konusunu ele aldı.

Erasmus+ Gençlik Projeleri kapsamında, geçtiğimiz günlerde Romanya’nın Horezu kentinde; Türkiye, Bulgaristan, Hırvatistan, Polonya, Letonya ve ev sahibi ülke Romanya’dan 44 katılımcı ile beraber, “#Cultur(E+)” isimli Gençlik Değişimi Projesi gerçekleştirildi.
Belen Kaymakamlığı ve Romanya ALT357 Derneği ortaklığıyla gerçekleştirilen proje çerçevesinde; kültür, ana teması dans ve müzik alt temalarıyla kültürlerin tanıtımının yanında, katılımcılar, kendi ülkelerinin geleneksel danslarını birbirlerine öğretirken, kendi kültürlerini diğer ülkelere tanıtarak, farklı kültürleri tanıma ve eğitsel çerçevede sosyalleşme olanağı da buldular.
Erasmus+ projelerinin detaylarının paylaşımı ile başlayan proje, 8 gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam etti. Akşam yemeklerinden sonra, katılımcı ülkelerden gelenler, kendi kültürlerini tanıtmaları amacıyla kültür geceleri düzenlendi. Bu kültür gecelerinde; ülke tanıtım videoları, yerel dans, müzik gösterileri ve yöresel yemek ikramları yer aldı.
Projenin sonunda, Romanya Horezu yerel halkına ve öğrencilere yapılan nitelikli ve zengin içerikli etkinliklerin gerçekleştirildiği final gösterisi, izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü ve büyük beğeni topladı. Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, toplumumuzun sosyal ve kültürel yönlerini besleyen her türlü projeye destek verildiğini ve Erasmus+ projelerinin de bunlardan biri olduğunu belirterek, Kaymakamlık Proje Koordinatörü Yeliz Sevim’e ve aktif katılımlarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti. -Yusuf Cemil Karaçay-