Belen ve Altınözü’nde Kadastro Güncellemesi

Hatay Kadastro İl Müdürü Erkan Avcı, Belen Ötençay Mahallesi ile Altınözü Kılıçtutan Mahallesi’nde kadastro güncellemesi yapılacağını duyurdu. Avcı, kadastro çalışmalarının 09 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 09:00’dan itibaren başlayacağını belirtti. Kadastro teknisyenleri tarafından gerçekleştirilecek olan güncellemeler sırasında, vatandaşların taşınmaz mallarının başında hazır bulunmaları istendi. Avcı, güncellemelerin yapılabilmesi için, sınırları belli olmayan taşınmaz malların köşe noktalarına […]

Hatay Kadastro İl Müdürü Erkan Avcı, Belen Ötençay Mahallesi ile Altınözü Kılıçtutan Mahallesi’nde kadastro güncellemesi yapılacağını duyurdu. Avcı, kadastro çalışmalarının 09 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 09:00’dan itibaren başlayacağını belirtti.
Kadastro teknisyenleri tarafından gerçekleştirilecek olan güncellemeler sırasında, vatandaşların taşınmaz mallarının başında hazır bulunmaları istendi. Avcı, güncellemelerin yapılabilmesi için, sınırları belli olmayan taşınmaz malların köşe noktalarına mahallin örf ve adetine uygun kalıcı işaretler konulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, mülkiyet ve diğer haklarını kanıtlayıcı belgelerin de hazır bulundurulması gerektiği ifade edildi.
Yapılan duyuruda, kadastro harçlarının emlak vergisi beyan değeri üzerinden hesaplanacağı belirtildi. Tapulu yerler için binde 6,83, tapusuz yerler için ise binde 11,38 oranında harç alınacağı, hazır bulunmayanlardan tapulu yerler için binde 9,10, tapusuz yerler için binde 13,66 oranında harç alınacağı kaydedildi.
İtiraz süreçleriyle ilgili olarak, kadastro güncelleme ekibinin görev süresi içerisinde yapılacak itirazların kadastro komisyonunda inceleneceği bildirildi. İtirazı olanların, belgeleri ile birlikte müdürlüğe veya kadastro teknisyenliğine başvurmaları gerektiği vurgulandı. İtiraz sonuçlarının askı cetvellerinde gösterileceği, bu tarihten sonraki itirazların ise kadastro mahkemesinde dava açmak suretiyle yapılabileceği bilgisi paylaşıldı. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version