Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belen’de “Hayrat Çeşmeleri”ne hayat!

Tek Tek Belirlendi, Sular

Tek Tek Belirlendi, Sular Akacak…

Belen’de, mahalle araları ve sokak kenarları ile ilçenin uzak yerlerinde bir zamanlar gürül gürül suların aktığı hayrat çeşmelerine canlılık kazandırılıyor. Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, önceki gün, ilçede, suları aylardır, yıllardır akmayan, kurutulan hayrat çeşmelerini gezdi, tek tek belirledi ve yapılacak bir çalışma ile de bu çeşmelerden yeniden suların akmasının sağlanacağını bildirdi.
Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, engebeli ve dar sokaklarda bulunan, vatandaşların kullanımında olan, atıl ya da akmayan hayrat çeşmelerini inceleyerek, yeniden restore edilmesi için Hatay Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’na yazışmaların başlaması talimatını verdi.
Belediye Başkanı İbrahim Gül, vatandaşlarla yaptığı sohbette, hayrat çeşmeleriyle ilgili görüşlerini şöyle özetledi:
“Çeşmeler, bir şehrin tarihine ışık tutarken, geçmişten günümüze gelen tarihi değerlerin ve bu değerlerin geleceğe taşınması adına önemli bir rol oynar. Osmanlıdan bizlere miras kalan hayrat çeşmelerinin güzelliklerinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması bizlerin asli görevleridir. Bu alanları restore ederek, yanlarında da oturma alanları ve ışıklandırma yaparak, insanlarımızın soluklanacağı ve sohbetlerin yapılacağı bir hayat kaynağı haline getirmek için çalışmalarımıza başlayacağız.” -Cemil Yıldız-