Beşiktaş:1 Hatayspor:1

Bordo-Beyazlılar, 18.dakikada Michy Batshuayi’nin golüne engel olamadı ve 1-0 yenik duruma düştü. 41.dakikada, Saba Lobjanidze, frikikten enfes bir golle skoru 1-1’e getirdi. 2.yarıda her iki takım da golü düşündü. Ancak skor değişmedi, maç 1-1 bitti. HAKEMLER: Yasin Kol***, Esat Sancaktar***, İlker Takpak*** BEŞİKTAŞ: Emre Bilgin**, Rosier***, Vida***, Necip Uysal** (Dk. 46 Serdar Saatçı**), Rıdvan Yılmaz***, […]

Bordo-Beyazlılar, 18.dakikada Michy Batshuayi’nin golüne engel olamadı ve 1-0 yenik duruma düştü. 41.dakikada, Saba Lobjanidze, frikikten enfes bir golle skoru 1-1’e getirdi. 2.yarıda her iki takım da golü düşündü. Ancak skor değişmedi, maç 1-1 bitti.

HAKEMLER: Yasin Kol***, Esat Sancaktar***, İlker Takpak***

BEŞİKTAŞ: Emre Bilgin**, Rosier***, Vida***, Necip Uysal** (Dk. 46 Serdar Saatçı**), Rıdvan Yılmaz***, Josef***, Can Bozdoğan*** (Dk. 76 Atiba**), Ghezzal***, Güven Yalçın*** (Dk. 66 Alex**), Larin ***(Dk. 76 N’Koudou****), Batshuayi***

HATAYSPOR: Munir****, Adekugbe****, Burak Öksüz****, Sackey****, Kamil Ahmet Çörekçi***, Mehdi Boudjemaa***, Onur Ergün****, Lobjanidze*** (Dk. 79 Saint Louis*), Ribeiro*** (Dk. 90+6 Selimcan Temel), El Kaabi*** (Dk. 90+2 Bertuğ Özgür Yıldırım, Diouf***

GOLLER: Batsuhayi (Beşiktaş)- Saba Lobjanhidze (Hatay)

SARI KARTLAR: Dk. 45 Al Kaabi, Dk. 62 Onur Ergün, Dk.90 Adekugbe, Dk. 90+6 Ribeiro (Atakaş Hatayspor), Dk. 60 Can Bozdoğan (Beşiktaş)

Süper Lig’in 30.hafta maçında İstanbul’da Beşiktaş ile karşılaşan Hatayspor, rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

Zaman zaman yağan kar nedeniyle saha koşullarının ağırlaştığı maçta, Beşiktaş, maça fırtına gibi başladı. Henüz 1. dakikada Ghezzal’in sağdan ortasında arka direkte topla buluşan Larin, kötü bir vuruşla, meşin yuvarlağı auta gönderdi.

6. dakikada Rosier’in uzun pasında, Batshuayi, meşin yuvarlağı kafayla Larin’e bıraktı. Bu oyuncu ceza alanına girdiği anda sert vurdu, kaleci Munir topu kontrol etti. 16. dakikada Ghezzal’in pasıyla topla buluşan Batshuayi, ceza çizgisi üzerinden topu yerden plase vuruşla köşeden ağlara bıraktı, 1-0. Maçın 26.dakikasında, Beşiktaş 2 gole çok yaklaştı. Hatayspor’da top kaybı ile başlayan Beşiktaş atağında, Can’ın yakın mesafeden şutunda, top, defansa çarparak kaleci Munir’de kaldı.

28. dakikada, Lobjanidze, sol çaprazdan dönerek topu kaleye gönderdi, top, direği sıyırarak dışarı çıktı. 30.dakikada Beşiktaş, atağa kalkarken top kaptırdı. Hatayspor’da Ribeiro gecikince, uygun pozisyonda golü atamadı. 33. dakikada Saba Lobjanidze’nin avut çizgisi üzerinden yerden ortasında, kaleci Emre tehlikeyi önledi.

39.dakikada Michy Batshuayi, kaleci Munir’i geçti, çalımladı, ancak Munir ikinci hamlesini yaparak, kendini topun üzerine siper etti ve kaleye giden topu önledi.

41.dakikada, Hatayspor’un golü geldi. Bu dakikada Diouf’a, Gazzel faul yaptı. Atışı kullanan Saba Lobjanidze, topu enfes bir vuruşla ağlara bıraktı, 1-1. İlk yarıda 45+1’de Diouf’un pasında, Ribeiro vurmakta gecikti ve önemli bir fırsat kaçtı. Devre de 1-1 bitti.

İkinci yarıya da ev sahibi ekip hızlı başladı ve 48. dakikada Ghezzal, ceza alanına çalımlarla girdi, sağdan sert vurdu, kaleci Munir meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. 51.dakikada Ribeiro, Hatayspor adına uygun pozisyonda topu üstten avuta atarak, önemli bir fırsatı kullanamadı. 2 dakika sonra Saba Lobjanidze, uygun pozisyonda fırsatı kullanamazken, Beşiktaş ani kontratağa çıktı. Michy Batshuayi, yakın mesafeden topa vuramadı. 54.dakikada Adekugbe, Hatayspor adına soldan atak başlattı. Ortasında, El Kaabi’nin vuruşu defansa çarparak kalecide kaldı. Bu dakikalarda her iki takım da orta sahayı rahat geçerek tehlikeler yarattı.

58.dakikada, Saba soldan ortaladı, defans tehlikeyi önledi. 1 dakika sonra, Hatayspor Saba ile rakip ceza sahasına girdi, yerden ortasında Rıdvan tehlikeyi önledi. 59.dakikada Beşiktaş korner kullandı. Souza, kafayı vurdu, Batshuayi kale ağzında topu avuta attı. 

79’da Hatayspor’da Saba çıktı, yerine Louis girdi. 1 dakika sonra da R.Gazzel, 18 yayı üzerinden topu kaleye gönderdi, Munir topu yumrukla uzaklaştırdı. 85.dakikada Hatayspor, rakip defansı az adamla yakaladı. Ribeiro, El Kaabi, Diouf, topu getirdi. En son Dylan Louis’e gelen topu, bu futbolcu kullanamadı ve önemli bir fırsat kaçtı.

Bundan sonraki dakikalarda maçta başka gol olmadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi. -Cemil Yıldız-

Exit mobile version