Beslenme odakları yetersiz…

Açlar, evsizler, üşüyorlar… Havalar soğuk, hatta dondurucu! Birçoğunun sığınacağı yeri bile yok! Açlık ise temel sorunları. Bu konuda harekete geçen Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), aralarında Antakya’nın da olduğu kentlere mama yardımı yaptı. Yardım konusundaki mesaj ise çok net: “Hiçbir şekilde belediyelere mama yollamıyoruz!” Son dönemde gündeme ‘köpek saldırıları’ ile geliyorlar. Oysaki onları kötü yapan şey, […]

Açlar, evsizler, üşüyorlar…

Havalar soğuk, hatta dondurucu! Birçoğunun sığınacağı yeri bile yok! Açlık ise temel sorunları. Bu konuda harekete geçen Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), aralarında Antakya’nın da olduğu kentlere mama yardımı yaptı. Yardım konusundaki mesaj ise çok net: “Hiçbir şekilde belediyelere mama yollamıyoruz!”

Son dönemde gündeme ‘köpek saldırıları’ ile geliyorlar. Oysaki onları kötü yapan şey, şartlar ve sahipleri! Hayvan severler tarafından hatırlatılan ise yaşanan kışın ağır şartlarına karşın, “bir kap mama ve bir kap su” ihtiyacı için herkesin duyarlı olması. Eleştiri ise belediyelere, yetersiz kalan beslenme odaklarına!

Bu konuda harekete geçen kurum ise Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) oldu.

-KARGOLARLA-

Zorlu kış koşulları nedeniyle HAYTAP tarafından Anadolu’daki 20 farklı bölgeye, ilk aşamada 130 Bin Liralık mama alınıp yollandı. Kargoların, bir kaç gün içinde bölgelere varması bekleniyor. Mamaların büyük kesimi, HAYTAP üyesi olmayan Temiz Mama firmasından satın alınarak yollandı.

Ayrıca 150 Bin Liralık yeni satın alma işlemi daha gerçekleştireceğiz. Mamaların tamamı, her zamanki gibi, Federasyon üyesi olup olmadığına bakılmaksızın; ormanda, dağda, bayırda, karda besleme yapan arkadaşlara yollanıyor. Hiçbir şekilde belediyelere mama yollamıyoruz.”

-VİCDANSIZLIK-

Diğer derneklerden farklı olarak, gelen yardımları diğer derneklerle paylaştıklarının altını çizen HAYTAP, yapılanlara dair şu bilgiyi verdi:

“Tüm derneklerden farkımız, kendimize değil, yine hep başka derneklere ve hayvan severlere destek olmak. Hep kendi derneğine bağış almak ve bunu diğer yerlerle paylaşmamak, vicdansızlık. Hayvanların hiçbir suçu yok. Şimdiye kadar bu miktarda satın alma gerçekleştirmemiştik. Tüm zamanların rekorunu kendi adımıza kırdık. Ambalajı güzel, içi boş, uyduruk mama göndermeye de gönlümüz razı olmadı. Unutmayın! Desteklerinizi üzerimizden çekmediğiniz sürece varlar…”

-YARDIM ADRESLERİ-

Ürün yollanan il ve ilçeler ise şöyle sıralandı:

Kars Merkez, Kars Susuz, Ardahan Merkez, Iğdır Merkez, Artvin Borcka, Artvin Hopa, Artvin Ardanuç, Artvin Yusufeli, Rize Ardeşen, Bitlis Ahlat, Şırnak Uludere, Konya Ilgın, Ankara Yenimahalle, Van İpekyolu, Aydın Efeler, İzmir Foça, Trabzon Ortahisar, Iğdır Tuzluca, Kocaeli Kartepe, Nevşehir Avanos, Balıkesir Marmara Adası,  Balıkesir Avşa Adası, Hatay Antakya, Tokat Merkez, İstanbul Kınalıada, Konya Meram, Erzurum Şenkaya, Diyarbakır Kocaköy ve Uşak Merkez.

Tamer Yazar

Exit mobile version