Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİK Genel Müdürü Erkılınç:

“İnternet Medyası karşısında gazetelerin

“İnternet Medyası karşısında gazetelerin kazanılmış hakları sonuna kadar korunacak”

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Ege Bölgesi’nde, resmi ilan yayınlama hakkı bulunan gazetelerin sahipleri ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, internet medyası karşısında gazetelerin kazanılmış haklarının sonuna kadar korunacağını bildirdi.

İzmir’deki toplantıda konuşan BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç, kurumun “3D” şeklinde ifade edilen “Düzenleyici, Destekleyici ve Denetleyici “görevinin bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Kurumumuzun görev ve yetkileri bellidir. Tüm bunların dışına çıkarak siyasi karar alması, medya kuruluşlarını cezalandırması, teknik olarak da mevzuat olarak da mümkün değildir. Basın İlan Kurumu, bir cezalandırma kurumu değildir. Tam aksine, Türk Basınının en büyük destekçisidir. Bizler, kurum olarak, basına olan desteğimizi artırarak devam ettirmenin yollarını arıyoruz. Yerel gazetelerimizi geleceğe taşıyacak projeksiyonu ortaya koymaya çalışıyoruz.”

Kurumun; çoğulcu, çok sesli ve özgürlükçü bir yönetim yapısının bulunduğunu kaydeden Erkılınç, neredeyse tüm kararların oy birliği ile alındığını, mevzuat çalışmalarının da tüm tarafların görüşleri alınarak hazırlandığını kaydettiği konuşmasına şöyle devam etti:

“Görev ve yetkilerimiz çerçevesinde, gazetelerimizi aralıksız denetliyoruz, denetlemeye de devam edeceğiz. Önce kamunun haklarını koruma adına bunu yapıyoruz. Sonra hak edenin hakkını, hak etmeyenden alıyor ve sahibine aktarıyoruz. Olayın özeti budur. Asgari satış miktarının altında basılan gazetelere de bayiden toplu gazete alımlarına da personelinin maaş kartına el koyup verdiğini geri alanlara da müsamaha göstermemizi ve sessiz kalmamızı kimse bizden beklemesin.”

Gazete satışlarının her yıl geriye doğru gittiğini, gazetelerin, resmi ilan dışında sayfalarına özel ilan ve reklam almakta oldukça zorlandığına işaret eden Erkılınç, sadece resmi ilana dayalı gazeteciliğin sürdürülebilir olmadığını, bunu gerçekçi de bulmadığını ifade etti.

İnternet haber sitelerinin ve sosyal ağların her geçen gün etkisini artırdığını, gazetelerin de mevcut tabloyu daha iyi okumaları gerektiğini belirten Erkılınç, “Hattatlar, matbaanın gelişine ne kadar direnseler de engelleyemediler. Biz diyoruz ki, gelecek olana; dijital medyaya yönelik tüm hazırlıklarınızı yapın! Teknolojik altyapınızı, kadrolarınızı, hatta binalarınızı şimdiden buna uygun hale getirin. Gazetelerinizle birlikte internet haber siteleriniz de ciddi anlamda içerik üreten ve sunan mecralar haline gelsin. Hatta mümkünse, çalışanlar birbirinden ayrı olsun ki kendi içlerinde rekabet yaşansın” dedi.

Haber/Mutlu Yanık