BİLGİNİN FAYDASI DÜŞÜNEN AKIL

Düşünen akılla gerçeği buluruz ve gerekli donanımları yaşam boyunca edinmek gereklidir. Okuyarak, yazarak öğrenmek önemli ama yürekten anlamadaki daha öğreticidir. Dünyada ’ki yığınla kitaplar, çoğu hesaplar, akıl oyunları ve sayfalar dolusu laflar gerçek sevgiyle ve istekle yapılan hiç bir şeyin yerinin tutamaz. Okuyarak öğrenilir ama anlamak için yürekten bağ kurmak gerekir. Kendini geliştirmeden yaşamayı tercih […]

Düşünen akılla gerçeği buluruz ve gerekli donanımları yaşam boyunca edinmek gereklidir.

Okuyarak, yazarak öğrenmek önemli ama yürekten anlamadaki daha öğreticidir.

Dünyada ’ki yığınla kitaplar, çoğu hesaplar, akıl oyunları ve sayfalar dolusu laflar gerçek sevgiyle ve istekle yapılan hiç bir şeyin yerinin tutamaz.

Okuyarak öğrenilir ama anlamak için yürekten bağ kurmak gerekir.

Kendini geliştirmeden yaşamayı tercih etmek ve bahanelere sığınmak ve rutin kalıplaşmış bir yaşamı tercih etmek var olan yaşam düzeninde bir süre rahatlık sağlayabilir ancak…
Uygarlığın evrensel bilgi ve birikiminden uzaklaşmak bir süre sonra sadece sistematik ve monoton bir yaşam biçimine dönüşeceği için geriletebilir.

Bu da bir süre sonra adı konulamayan yaşama hevesi kaybına huzursuzluğa, bıkkınlığa rutin bir mutsuzluğa sebep olabilir .

Bilginin ve öğrenmenin gelişimin ve gelişmenin yaratacağı duygunun bir süre sonra beraberinde verimliliği üretken ve daha aktif bir yaşam tarzını getirecek, bu da sürekli bir yenilenme ve değişim yaratacağı için duygusal açıdan da, fiziksel açıdan da, ruhsan açıdan da daha iyi çok hissettireceği için hem kişinin kendisine hem de çevresine de çok olumlu bir şekilde yansıyacak ve olumlu etkiler yaratacaktır.

Yaşam süreci içinde zinde kalmanın en önemli sebeplerinden biri kendi gerçek yaşamı içinde mümkün olduğu kadar kendini geliştirmeye doğru bilgi ve öğrenmeyle hayatına fayda sağlayacak çalışma alışkanlıkları edinmeye ve mümkünse hayatın gerisinde kalmamaya çalışmalı.

Bilgi ve öğrenme hiç bir zaman kaybolmuyor.

Hayatın hangi zamanında, hangi dönemecinde lazım olacağını ve yaşamı nasıl dönüştüreceğini kimse bilemez, bu yüzden öğrenmeyi ve gelişimi hiç bir zaman bırakmamak ve ayak uydurmak kaliteli bir yaşam ve yaşam koşullarını beraberinde getirebilir.

Exit mobile version