Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilim/teknoloji meraklıları

İste’de Buluştu 4. Teknoversite

İste’de Buluştu

4. Teknoversite Günleri, dolu ve zengin içeriği ile üç gün boyunca bilim ve teknoloji dostlarını İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) buluşturdu.

4. Teknoversite Günleri’nin açılış töreni geniş bir katılımla İSTE Merkez Kampüs’te gerçekleşti. AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, iş insanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, davetliler, öğretim elemanları ve öğrencilerin katılım gösterdiği törende bir konuşma yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, dört yaşında bir üniversite olarak, tescili İSTE’ye ait olan ve artık gelenekselleşen Teknoversite Günleri’nin dördüncüsünü düzenledikleri için duyduğu heyecanı belirtti.
Rektör Dereli, şunları söyledi:
“İSTE olarak, Teknoversite vizyonuna uygun bir şekilde ilerlemeye devam ediyoruz. Bir süre önce, Teknoloji Geliştirme Bölgemiz ilan edildi ve çok yakında, İSTE Teknopark hizmet vermeye başlaya-cak. Böylelikle, Teknoversite vizyonumuzun altını daha iyi doldurarak, özellikle üniversite-sanayi işbirliği ile inovasyon ve girişimcilik ekosisteminde daha iyi çıktılar üretebileceğiz.”
Açılış konuşmalarının hemen ardından, ‘Savunma Sanayisinde İHA-SİHA Teknolojisi’ konulu konferans sırasında salonda uçuru-lan gerçek bir bomba imha robotu, büyük bir heyecan oluşturdu. -Mutlu Yanık-