Bilirkişi heyeti, Ebrar Sitesi davasından çekildi

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu yıkılan Ebrar Sitesi F Blok’un davasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Geçen hafta Said Bey Sitesi davasından çekilen bilirkişi heyeti, şimdi de Ebrar Sitesi F Blok davasından çekildi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Turgay Coşgun ve Prof. Dr. Barış Sayın, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü […]

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu yıkılan Ebrar Sitesi F Blok’un davasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Geçen hafta Said Bey Sitesi davasından çekilen bilirkişi heyeti, şimdi de Ebrar Sitesi F Blok davasından çekildi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Turgay Coşgun ve Prof. Dr. Barış Sayın, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mücteba Uysal, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihan Öser ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakkı Ekşi’den oluşan bilirkişi heyeti, geçtiğimiz hafta davalardan çekilme talebinde bulunmuştu. Talep, Ebrar Sitesi F Blok’a ilişkin davada da kabul edildi ve UYAP’a işlendi.

Heyet, Said Bey Sitesi davasına ilişkin 13 Ağustos’ta çekilme dilekçesi sunarak, kendilerine yönelik haksız ve taraflı iftira içerikli yorumlarla linç kampanyalarına maruz kaldıklarını belirtmişti. Bilirkişiler, konunun uzmanı olmayan kişilerce hedef gösterilme ve tehditlere maruz kaldıklarını, tarafsız ve bağımsız bir şekilde görevlerini yerine getirme imkânlarının ortadan kalktığını ifade etmişti.

Ebrar Sitesi F Blok’a ilişkin davada, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 6 Şubat 2023’teki depremlerde yıkılan ve 96 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi F Blok ile ilgili biri tutuklu 9 sanık hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor. – Volkan İcil-

Exit mobile version