“Bir Dünya Hikayesi” Sergisi Sanatseverlere Buluştu

Tosyalı Holding, Contemporary Istanbul Vakfı ile iş birliği kapsamında, Contemporary İstanbul’un 19. edisyonunda heykeltıraş Osman Dinç’in eserlerinden oluşan “Bir Dünya Hikayesi” sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu. Bu uzun soluklu iş birliğinin dördüncü yılında, Tosyalı, sanatta ileri dönüşümü desteklemek amacıyla yeni bir projeye imza attı. 23-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Contemporary İstanbul’un 19. edisyonunda, Osman Dinç’in eserleri […]

Tosyalı Holding, Contemporary Istanbul Vakfı ile iş birliği kapsamında, Contemporary İstanbul’un 19. edisyonunda heykeltıraş Osman Dinç’in eserlerinden oluşan “Bir Dünya Hikayesi” sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu. Bu uzun soluklu iş birliğinin dördüncü yılında, Tosyalı, sanatta ileri dönüşümü desteklemek amacıyla yeni bir projeye imza attı.

23-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Contemporary İstanbul’un 19. edisyonunda, Osman Dinç’in eserleri sanatseverlerle buluştu. 70 yıllık köklü üretim geleneği ile demiri hayatın her alanına sunarak zamansız bir forma dönüştüren Tosyalı, bu sergide çeliği sürdürülebilir sanat ile bir araya getirdi. Fuat Tosyalı, sergiye katılarak sanatın sürdürülebilirlik açısından önemine vurgu yaptı ve bu iş birliğinin Tosyalı’nın değerlerini yansıttığını ifade etti.
Sanatın Sınırlarını Zorlayan Eserler
Osman Dinç’in eserleri, zaman ve mekân kavramlarını farklı bir bakış açısıyla ele alarak izleyiciyi özgürleştiriyor. Sergi, çeliğin modern dünyadaki rolünü yeniden tanımlarken, Tosyalı’nın geçmişten geleceğe uzanan değerlerini de simgeliyor. Tosyalı Holding ve Contemporary Istanbul Vakfı, bu iş birliği ile sanatta ileri dönüşüm ve sürdürülebilirliğe dair farkındalığı artırmayı sürdürüyor.
Uzun Süreli İş Birliği ve Önceki Projeler
Tosyalı Holding, 2021 yılında Contemporary Istanbul Vakfı ile uzun soluklu bir iş birliği başlatmıştı. Bu süreçte, 2021 yılındaki 16. Contemporary Istanbul’da “Türk Leonardo da Vinci” olarak anılan heykeltıraş İlhan Koman sergisinin sponsorluğunu üstlenerek sürdürülebilir sanat ve sanatta ileri dönüşüm konularında farkındalığı artırmaya katkı sağladı. 2022’de ise, Türkiye ve dünya çapında önde gelen sanatçıları “Artist in Residence” programı kapsamında Contemporary Istanbul’da ağırladı. Sanatçılar, Tosyalı Holding’in Osmaniye’deki tesislerini ziyaret ederek kullanacakları malzemeleri seçtiler ve bu süreçte elde ettikleri eserler, 17. Contemporary Istanbul’da sanatseverlerle buluştu.
Geçtiğimiz yıl ise Tosyalı, Contemporary Istanbul’un 18. edisyonuna “The Yard by TOSYALI” projesiyle katıldı. Heykeltıraş Varol Topaç’ın çelik üretim atıklarından yarattığı eserlerin yer aldığı bu sergi, dış mekan heykel, video ve enstalasyonlardan oluşarak izleyicilerle dinamik bir etkileşim sağladı.

Exit mobile version