Biraz yaratıcı olsak mı?

Tenteleri renklendirsek! Antakya ‘Kent Silueti’ne uygun proje sloganıyla çıkılan yolda, kent siluetini bozan bir görselliğe imza atılırken, Vakıf İşhanı’nın kentin orta yerindeki ‘harabe’ haline çözüm bulacak kurum hangisi, merak ediliyor! 2002’den bugüne kadar yurt içi ve dışında toplam 5 bin 250 vakıf eserini restore eden Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Antakya kent merkezindeki Vakıf İşhanı için aldırdığı […]

Tenteleri renklendirsek!

Antakya ‘Kent Silueti’ne uygun proje sloganıyla çıkılan yolda, kent siluetini bozan bir görselliğe imza atılırken, Vakıf İşhanı’nın kentin orta yerindeki ‘harabe’ haline çözüm bulacak kurum hangisi, merak ediliyor!

2002’den bugüne kadar yurt içi ve dışında toplam 5 bin 250 vakıf eserini restore eden Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Antakya kent merkezindeki Vakıf İşhanı için aldırdığı yıkım kararı, sonucunu bekliyor! Yeni bir turizm sezonuna daha hazırlanan ve bu alanda birçok sorunla uğraşan Antakya özelindeki Hatay noktasında, Vakıflar’ın mevcut bina için bir an önce karar vermesi gerektiğini söyleyen bir turizmci, şöyle konuştu:
“Bu durum artık sadece Vakıflar’ı ilgilendiren bir karar olmaktan çıktı. Süre uzadıkça, konu, kentin ana sorunlarından biri halini almaya başladı. Ama gariptir, Vakıflar Bölge Müdürlüğü de, Genel Müdürlük de, sanki konu ‘ötelenebilecek’ durumdaymış gibi davranıyor. Ne her hangi bir açıklama yapılıyor, ne de eldeki durumun daha ne kadar süreceğine dair bir yol haritası çiziliyor. Gündemleri ‘kent silueti’ olan bir kurumun, şu anki tabloda kent silueti adına ciddi bir sınıfta kalmışlık yarattığını bir an önce fark etmesi gerekiyor.”
Eleştiriler de, beklenti de, son Çalıştay ile kent gündemine dair çarpıcı tespitler ortaya koyan Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın konuya müdahil olması ve Antakya’nın doğu yakası ile ‘barışık’ bir çözüme imza atılması için önderlik etmesi yönünde. Bu konuda konuşanlar, en azından mevcut görsel ile biraz oynanması gerektiğini söylerken, “Tenteler, grafiti sanatçıların eliyle renklendirilsin” mesajı veriliyor. -Tamer Yazar-

Exit mobile version