Bitcoin, altını geride bıraktı

Yılbaşından bu yana dalgalı bir performans sergileyen Bitcoin, sağladığı yüzde 55’lik getiri ile altının yüzde 29’luk kazancını geride bıraktı. Bitcoin, 2024’e hızlı bir başlangıç yapmasına rağmen yıl boyunca yaşadığı sert düşüşlerle bir türlü yükseliş trendi yakalayamadı. Sözcü’den Mehtap Özcan Ertürk’ün haberine göre, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 50 baz puanlık faiz indirimi, altındaki yükselişi devam ettirirken, […]

Yılbaşından bu yana dalgalı bir performans sergileyen Bitcoin, sağladığı yüzde 55’lik getiri ile altının yüzde 29’luk kazancını geride bıraktı. Bitcoin, 2024’e hızlı bir başlangıç yapmasına rağmen yıl boyunca yaşadığı sert düşüşlerle bir türlü yükseliş trendi yakalayamadı.

Sözcü’den Mehtap Özcan Ertürk’ün haberine göre, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 50 baz puanlık faiz indirimi, altındaki yükselişi devam ettirirken, kripto varlıkların performansına da odaklanılmasını sağladı. Bitcoin, 14 Mart’ta 73 bin 740 dolara ulaşarak tarihinin en yüksek seviyesine çıkmış, ardından 60 bin dolarlık kritik seviyeyi aşmakta zorlanmıştı. Ancak, 2024 yılı itibarıyla yüzde 55.5 değer kazandı. Ethereum ise bu dönemde yüzde 20 oranında bir artış kaydetti. Fed’in faiz indirimlerinin ardından, kripto piyasaları yeniden canlanarak yatırımcıların ilgisini çekti.

Altın ve Kripto Paralar Arasındaki Rekabet

Yatırımcılar, güvenli liman olarak bildikleri altına yatırımlarına devam ederken, artan risk iştahı da kripto para piyasalarını canlandırdı. Bitcoin, Fed’in geçen hafta faiz indirimini başlatmasıyla 66.440 dolara kadar yükselerek tarihi rekorunun yüzde 10 altında işlem gördü. Ethereum ise 2.726 dolara kadar yükseldi. Ayrıca, ABD’deki başkan adayları arasında Donald Trump ve Kamala Harris’in kripto varlıklara verdiği destek de dikkat çekiyor.

Bitcoin’in Tarihsel Başarısı

Avrupalı kripto para borsası WhiteBIT, Türkiye’de Sermaye Piyasası Kurulu’nun Faaliyette Bulunanlar Listesi’nde yer alan kolu WhiteBIT TR, “2024’te kriptodan nasıl para kazanılır?” adlı bir rehber yayınladı. Rehberde, 2011’den bu yana Bitcoin’in kümülatif büyümesinin yüzde 20 milyonu aştığı, yıllık bazda ortalama getirinin ise yüzde 230 ile ABD’de teknoloji ağırlıklı hisselerdeki Nasdaq 100 endeksinin 10 katı büyümeye karşılık geldiği belirtildi.

Bu gelişmeler, Bitcoin’in sadece bir yatırım aracı olarak değil, aynı zamanda finansal piyasalardaki dinamiklerin değişiminde önemli bir rol oynadığını gösteriyor.

Exit mobile version