Bizdeki enflasyon yerli ve milli

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye’deki enflasyonun dışarıdan değil yerli ve milli olarak ülkeyi  yönetenlerin hatasının sonucunda ortaya çıktığını belirterek  “dünyada enflasyonda Sudan ve Arjantin’le birlikte ilk beşteyiz. Bizim son bir aydaki enflasyonumuz dünyadaki 92 ülkenin yıllık enflasyonundan fazla. Yani, dolayısıyla, burada “Bizdeki enflasyon dışarıdan” demenin gerçekle hiçbir ilgisi, alakası yoktur.” […]

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye’deki enflasyonun dışarıdan değil yerli ve milli olarak ülkeyi  yönetenlerin hatasının sonucunda ortaya çıktığını belirterek  “dünyada enflasyonda Sudan ve Arjantin’le birlikte ilk beşteyiz. Bizim son bir aydaki enflasyonumuz dünyadaki 92 ülkenin yıllık enflasyonundan fazla. Yani, dolayısıyla, burada “Bizdeki enflasyon dışarıdan” demenin gerçekle hiçbir ilgisi, alakası yoktur.” dedi.

TBMM Plan Bütçe komisyonunda konuşan Öztrak  Türkiye’nin uzun süredir “Faiz sebep, enflasyon sonuç” denen bir argümanın arkasına takıldığını belirterek hükümetin her türlü güveni ve itibarı kaybettiğini söyledi. Öztrak  “Bugün geldiğimiz noktada, “Faiz sebep, enflasyon sonuç” argümanından sanki vazgeçilmiş gibi… Eğer gerçekten vazgeçildiyse, bu argümanın müellifi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı buna ikna etmeyi kim ve nasıl başardı? Bunu bize bir anlatırsanız çok memnun olacağız. Ama bu gerçekten başarılmadıysa, bir mayın orada duruyorsa ve bu argümanla ekonomiye yeniden müdahale edilecekse bunun sonuçlarının ne olacağı konusunda da sizin değerlendirmenizi almak isterim” ifadesini kullandı.(Sami Gökçe)

Exit mobile version