BM’de konuşan ilk Türk kadını gururumuz oldu

Hülya Gedik adlı Türk işkadını, Newyork’ta BM’de konuşan ilk Türk kadını oldu..

Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik Birleşmiş Milletlerde Konuşan İlk Türk İş Kadını Oldu. Türk iş kadını Hülya Gedik, New York şehrinde yer alan Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde düzenlenen 9. Uluslararası Bilimde Kadın ve Kızlar Zirvesi’nde konuştu.

Bilimde kadının güçlendirilmesi için çalışan uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan RASIT (The Royal Academy of Science International Trust ) Danışma Kurulu Üyesi olarak da görev yapan Hülya Gedik, Türkiye’den zirvede yer alan tek Türk iş kadını olarak “Belirsiz Dönemde Kadınları Güçlendirmek” başlığı altında yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma İlkeleri’nden açlık ve yoksulluğu bitirmek, cinsiyet eşitliğini sağlamak, tüm kadın ve genç kızları güçlendirmek ve gezegeni ve kaynakları korumak olmak üzere 4 başlık üzerinde durdu ve bu kapsamda Gedik Holding ve Gedik Üniversitesi’nde yapılan çalışmaları anlattı.

Hülya Gedik konuşmasında ayrıca, Avrupa’da yapılan araştırmaların iş kadınlarının iş adamlarından daha endişeli olduğunu gösterdiğinin de altını çizdi.
Birleşmiş Milletler’deki konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir” sözleriyle bitiren Hülya Gedik, salondan büyük alkış topladı. – Adil Yeşildağ-

Exit mobile version