Bosna Hersek’te Türk Şirketlerinden Gençlere Kariyer Desteği

Türk şirketleri, Saraybosna’da düzenlenen “TALENT for BIZ” kariyer fuarında Bosna Hersekli gençlerle buluştu. ASELSAN, Türk Telekom, Halkbank gibi dev şirketler, genç yeteneklere iş ve staj olanaklarını tanıtarak kariyer desteklerini sundu. Saraybosna’da “TALENT for BIZ” kariyer fuarına yoğun ilgi Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da ilk kez düzenlenen “TALENT for BIZ” kariyer fuarı, Türk şirketlerinin genç yeteneklere iş […]

Türk şirketleri, Saraybosna’da düzenlenen “TALENT for BIZ” kariyer fuarında Bosna Hersekli gençlerle buluştu. ASELSAN, Türk Telekom, Halkbank gibi dev şirketler, genç yeteneklere iş ve staj olanaklarını tanıtarak kariyer desteklerini sundu.

Saraybosna’da “TALENT for BIZ” kariyer fuarına yoğun ilgi
Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da ilk kez düzenlenen “TALENT for BIZ” kariyer fuarı, Türk şirketlerinin genç yeteneklere iş ve staj fırsatlarını tanıtmak amacıyla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi organizasyonuyla düzenlenen fuar, ASELSAN, Halkbank, Türk Telekom, TUSAŞ gibi Türkiye’nin önde gelen şirketlerini Boşnak gençlerle bir araya getirdi.

Türk Telekom: “Gençlerin hayalleri ve hedefleri var”
Türk Telekom Çalışan Deneyim ve İşveren Markası Grup Müdürü Esra Buldu, fuarda genç yetenekleri keşfetmeyi amaçladıklarını belirterek, “Gelişen dünya ve teknolojinin getirdiği yenilikler doğrultusunda bilinçli ve istekli bir gençlikle karşılaştık. Gençlerin hayalleri ve hedefleri var,” dedi. Türk Telekom olarak gençlerin kariyer yolculuklarına destek vermekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

TUSAŞ: “Yoğun ilgi bizi memnun etti”
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) yetkilisi Ömer Onat Çömez, organizasyonun gençlerle iletişim kurma açısından başarılı geçtiğini belirtti. Fuara olan yoğun ilginin kendilerini memnun ettiğini söyleyen Çömez, gençlerle kariyer ve iş imkanları üzerine verimli görüşmeler yaptıklarını dile getirdi.

ZiraatBank Bosna Hersek: “Gençlerin ilgisini çekmekten memnunuz”
ZiraatBank Bosna Hersek’ten Kıvılcım Mehmet Türkoğlu, küresel ölçekte faaliyet gösteren bir banka olduklarını belirterek, gençlerin bankanın faaliyetlerine ilgi gösterdiğini ifade etti. ZiraatBank, fuarda gençlere bilgi verirken, ilgilenenlerden öz geçmişlerini de topladı.

Atölyeler ve birebir görüşmelerle destek sağlandı
Fuarda, Türk şirketlerinin insan kaynakları yetkilileri, katılımcılara iş ve staj olanaklarını anlatarak kariyer planlamalarına katkı sundu. Fuar boyunca öğrenciler için düzenlenen atölyeler ve birebir görüşmeler, gençlerin kariyer yolculuğunda önemli bir adım oluşturdu.

Exit mobile version