Böyle Giderse…

Pamuk üretimi iyice bitecek! Hatay Milletvekillerinin de destek verdiği basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Böyle giderse; Hatay’da, Adana’da, Osmaniye’de, Gaziantep’te, Şanlıurfa’da, Muğla’da ve Kahramanmaraş’ta pamuk üretimi olmayacak” dedi ve uyardı… “Pamuğun gerçek fiyatı belirlenmeli” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, bazı Partili Milletvekilleriyle Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Son dönemde, pamuk […]

Pamuk üretimi iyice bitecek!

Hatay Milletvekillerinin de destek verdiği basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Böyle giderse; Hatay’da, Adana’da, Osmaniye’de, Gaziantep’te, Şanlıurfa’da, Muğla’da ve Kahramanmaraş’ta pamuk üretimi olmayacak” dedi ve uyardı…

Pamuğun gerçek fiyatı belirlenmeli” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, bazı Partili Milletvekilleriyle Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Son dönemde, pamuk üretimi ve üreticileri başlığında kamuoyuna yansıyan sorunlara işaret eden Öztunç, 1998’de 750 bin hektar olan pamuk ekim alanının bugün 400 bin hektara düştüğünü, pamuk üreticilerinin perişan edildiğini savundu.

-İTHALAT ARTTI!-

Pamuk ithalatının arttığını da kaydeden Öztunç, “Böyle giderse; Hatay’da, Adana’da, Osmaniye’de, Gaziantep’te, Şanlıurfa’da, Muğla’da ve Kahramanmaraş’ta pamuk üretimi olmayacak. Pamuk üretimi iyice bitecek. Şu anda bu pamuk, maksimum 14 lira. Geçtiğimiz yıl 14 liraydı, ama mazot 7 liraydı! Bugün ise 28 lira! Pamuk, aynı fiyat. Pamuğun gerçek fiyatı belirlenmeli” ifadesini kullandı.

-HATAYLI VEKİLLER-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un basın toplantısına, CHP Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, Serkan Topal ve Mehmet Güzelmansur da katıldı. Şahin, “Genel Başkan Yardımcımız Ali Öztunç ve Akdeniz Bölgesi’nde pamuk üretimi yapan İl Milletvekillerimizle birlikte, pamuk üreticimizin sesini, isyanını TBMM kürsüsüne taşıdık” derken, “Günden güne artan maliyetler ve düşük taban fiyatları karşısında üretemez hale gelen pamuk üreticileri, kan ağlıyor! Pamuk çiftçimizin haklı isyanını ve feryadını duysun diye Hükümete seslendik. Pamuk çiftçimizin emeğinin, alın terinin karşılığını verin!” çağrısında bulundu.

-ÜRETİCİ HAKKI-

CHP’li Güzelmansur ise yaptığı açıklamasında, “TBMM’de, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ali Öztunç ve bölge Milletvekili arkadaşlarımla birlikte, pamuk üreticilerimizin sorunlarını, taleplerini, çözüm önerilerimizi, düzenlediğimiz basın açıklamamızda dile getirdik. Üreticiye hakkını vereceğiz” dedi.

Tamer Yazar

Exit mobile version