Bozkurt, TBMM’de Kanun Maddesi Olacak

EURO 2024’de Avusturya maçında galibiyet sonrası 2 golün kahramanı Türk Milli takımı oyuncusu Merih Demiral’ın maç bitimi yaptığı Bozkurt işaretinin UEFA tarafından kusurlu sayılması ve futbolcunun ceza kuruluna verilmesi üzerine Hatay İyi parti milletvekili A.Şefik Çirkin bu konuda TBMM başkanlığına bir yasa teklifi sundu. Milletvekili ÇİRKİN açıklamasında :”Bozkurt için kanun teklifimizi verdik. Hayırlı olsun, Avrupa’ya […]

EURO 2024’de Avusturya maçında galibiyet sonrası 2 golün kahramanı Türk Milli takımı oyuncusu Merih Demiral’ın maç bitimi yaptığı Bozkurt işaretinin UEFA tarafından kusurlu sayılması ve futbolcunun ceza kuruluna verilmesi üzerine Hatay İyi parti milletvekili A.Şefik Çirkin bu konuda TBMM başkanlığına bir yasa teklifi sundu.
Milletvekili ÇİRKİN açıklamasında :”Bozkurt için kanun teklifimizi verdik. Hayırlı olsun, Avrupa’ya cevap olsun. Bozkurt sembolünün Türklerin ulusal sembolü olarak kabul edilmesine ilişkin” Kanun Teklifimizi Hatay Milletvekili olarak Meclis Başkanlığına sunduk” dedi
Milletvekili ÇİRKİN Yasa teklifi gerekçesinde de Bozkurt’un salt Türkiye cumhuriyeti’nde değil Türk’ün vücut bulduğu bütün coğrafyalarda ulusal sembol olarak kabul edildiği, Türklerin ortak sembolü olduğu ve savaşçılığı, savaş ruhunu, özgürlüğü, hızı ,doğayı, aklı ,sahayı okuyabilme gücünü temsil ettiğine vurgu yapıldı.
Hatay milletvekili A.Şefik Çirkin’in TBMM başkanlığına sunduğu kanun teklifi gerekçesinin son bölümünde de şöyle denildi:
“Türkiye’nin milli maçında yaşadığı sevinci ve gururunu göstermek için Bozkurt işareti kullanan bir sporcumuz UEFA’ya şikayet edilmiş ve cezalandırılmak istenmiştir milli sembolümüzün Türkiye’nin dışındaki bazı ülkelerde siyasi bir hareket olarak kabul edilmesinin önüne geçilmesi ve Bozkurt’un ülkemiz ve ülkenin dışında da ulusal bir sembol olarak tanınması için bu kanun teklifinin kabul edilmesi önem arz etmektedir.” (Mehmet Durmaz)

Exit mobile version