Brent Petrol Çakıldı: Son Bir Yılın En Sert Düşüşü Yaşandı

Brent petrolün varil fiyatı, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) küresel petrol talebi öngörüsünü üst üste 3 ay aşağı yönlü revize etmesinin ardından haftalık bazda yüzde 7,3 değer kaybederek, Ekim 2023’ten bu yana en büyük düşüşünü kaydetti. Çin’in ekonomik büyümesindeki yavaşlama ve gayrimenkul sektöründeki daralmanın petrol talebini olumsuz etkilemesi, OPEC’in petrol talebi öngörüsünü düşürmesinde önemli […]

Brent petrolün varil fiyatı, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) küresel petrol talebi öngörüsünü üst üste 3 ay aşağı yönlü revize etmesinin ardından haftalık bazda yüzde 7,3 değer kaybederek, Ekim 2023’ten bu yana en büyük düşüşünü kaydetti.

Çin’in ekonomik büyümesindeki yavaşlama ve gayrimenkul sektöründeki daralmanın petrol talebini olumsuz etkilemesi, OPEC’in petrol talebi öngörüsünü düşürmesinde önemli bir rol oynadı. OPEC, 2024 için de talebin zayıf olacağını öngörüyor.

Viyana Enerji Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Fereydoun Barkeshli, Çin’deki talep düşüşünün küresel petrol piyasası üzerinde baskı oluşturduğunu belirtti. Barkeshli, “Petrol piyasası, Çin’de talep artmadan güneşli günler göremeyecek.” ifadelerini kullandı.

Bağımsız analist Gaurav Sharma ise 2024’te petrol piyasasında arz fazlası olacağına dikkat çekerek, Çin’in talebinin belirsizliğini koruduğunu vurguladı.

Exit mobile version