Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BŞB tarafından satılan arsa için…

Yürütmeyi Durdurma Kararı Hatay

Yürütmeyi Durdurma Kararı

Hatay ili Antakya ilçesi Kisecik Mahallesinde yer alan Fuar Alanı’nın satışına yönelik ATSO tarafından açılan davada karar çıktı. Kararı, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin paylaştı, ‘kamu menfaati’ vurgusu yaptı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından satışı geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Fuar Alanı için yargıya başvurduklarını ifade eden, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, satış kararına yönelik ‘yürütmeyi durdurma’ kararı çıktığı bilgisini paylaştı.
Yargı süreci noktasında kısa bir değerlendirme yapan Çinçin, şu paylaşımı yaptı:
“Salı günü 58.3 Milyon TL’ye satışı gerçekleşen Fuar Alanı’nın satışına yönelik olarak Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olarak açtığımız davada, sürecin durmasına dair ‘Yürütmenin Durdurulması’ kararı çıkmıştır. Yargı süreci devam etmektedir. Kamu menfaati ile ilgili konularda girişimlerimiz devam edecektir.”
Hatay 2. İdare Mahkemesi tarafından alınan kararın sonunda özetle şöyle denildi:
“Uyuşmazlığın niteliği dikkate alınarak, davalı idarenin birinci savunması ve ara karar cevabı alındıktan veya savunma ve ara karar cevap süresi geçtikten sonra yeni bir karar verilmek üzere, teminat alınmaksızın yürütmenin durdurulmasına, aynı kanunun 20. ve 20/A Maddesi uyarınca, savunma ve ara kararına cevap verme süresinin 15 gün olarak belirlenmesine, 24/08/2021 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.”
-Tamer Yazar-