Bu Buluşma Çok Konuşulacak

Hatay’ın Defne İlçesi için uzun bir süredir gündemde olan ‘Devlet Hastanesi’ konusunda AKP ve CHP kanadından bir araya gelen önemli isimler, “Sağlık hizmetlerinde siyaset olmaz” mesajı verirken, böylesi önemli bir buluşmada Hatay Büyükşehir Belediyesi Yönetiminden hiç kimsenin yer almaması dikkat çekti. AKP ve CHP’nin Hatay İl Başkanları, Milletvekilleri ile Belediye Başkanları, dün, Defne’ye Devlet Hastanesi […]

Hatay’ın Defne İlçesi için uzun bir süredir gündemde olan ‘Devlet Hastanesi’ konusunda AKP ve CHP kanadından bir araya gelen önemli isimler, “Sağlık hizmetlerinde siyaset olmaz” mesajı verirken, böylesi önemli bir buluşmada Hatay Büyükşehir Belediyesi Yönetiminden hiç kimsenin yer almaması dikkat çekti.

AKP ve CHP’nin Hatay İl Başkanları, Milletvekilleri ile Belediye Başkanları, dün, Defne’ye Devlet Hastanesi yapımı için “yer arayışı toplantısında” bir araya geldi.

Organizasyon, AKP İl Başkanı Adem Yeşildal’dan, davet ise Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’dan!  Sürpriz buluşmaya katılanlar da AKP İl Başkanı Adem Yeşildal, CHP İl Başkanı H.Ramiz Parlar, AKP Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik,  CHP Milletvekili Serkan Topal, Antakya’nın AKP’li Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Defne’nin CHP’li Belediye Başkanı İbrahim Güzel ile Mahalle Muhtarı Muhsin Demirel.

Herkes vardı, ama Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden kimse yoktu.

KİM NE DEDİ?

ADEM YEŞİLDAL (AKP İl Başkanı): Hatay’ın, siyasi çekişmelere artık tahammülü yok. Ortak akıl işletilirse, Hatay örnek il olur. Güzel hizmetlere teşekkür etmesini bilmeliyiz. Konumuz, Defne’ye hastane yeri. Daha önce 5-6 seçenek sunuldu. Ancak hepsi de ilçe merkezinden uzak. Turunçlu’da hayvan barınağı ve hobi bahçeleri bölgesinde 110 dönümlük alandan 50 dönüm ayrılabilirse, Büyükşehir takas yoluyla verirse, Defne halkının uzaklara kadar giderek sağlık hizmeti almasının önüne geçeriz. Aksi halde, uzak yerde olursa, bunun hesabını veremeyiz.

H.RAMİZ PARLAR (CHP İl Başkanı): Türkiye’ye örnek olacak bir toplantı. Sağlık hizmetlerinde siyaset olmaz. Burada alınacak karar çok önemli. Ortak sorunu paylaşırsak, Türkiye’ye örnek oluruz.

İBRAHİM GÜZEL (Defne Belediye Başkanı): Esasen ben, çevreyolu civarında devlet hastanesi kurulması taraftarıyım. Ancak burada altyapı ve gerekli çalışmalar yapılacaksa, olabilir.

MUHSİN DEMİREL (Turunçlu Mahallesi Muhtarı): Defne’nin hiçbir şeyi yok. Her şeyden mahrum. Kültür merkezi, spor salonu, hastane gibi kurumlara ihtiyacı var. Hastane ile Arıtma Tesisi, dere yatağında olmaz.

SERKAN TOPAL (CHP Milletvekili): Hizmette siyasetçilerin bir araya gelmesi çok önemli. Bu konuyu Defne halkına da sormamız gerekir. Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni mağdur etmeyecek bir formül bulunabilir.

SABAHAT ÖZGÜRSOY ÇELİK (AKP Milletvekili): Defne’ye hastane konusu için ben Sağlık Bakanı ile tam 7 defa görüştüm. Acilen hastane yeri bulmamız gerekiyor. Aksi takdirde hizmeti programa aldıramayız. Lokasyon belirlemesinde geç kalmamalıyız. Bunun için Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin kahramanlık gösterip, “Burayı veriyorum” diyeceğine inanıyorum. -Cemil Yıldız-

Exit mobile version