Bu gençlere haksızlık ediyorsunuz!

Yaşanan soruna işaret eden Mermeray Efsane Spor Kulübü: “7 kategoride katıldığımız müsabakalarda buna çare bulunmazsa, ligden çekilme kararı alacağız.” Hatay’da, özellikle Antakya ve İskenderun’da amatör futbolcuların spor ya da idman yapacağı bir saha yok. Antakya ve İskenderun statlarının yıkılmasıyla birlikte, zaten var olan saha sıkıntısı katmerleşirken, günümüzde neredeyse hemen her gün olayların, bağrışmaların, itişmelerin yaşanmasına […]

Yaşanan soruna işaret eden Mermeray Efsane Spor Kulübü: “7 kategoride katıldığımız müsabakalarda buna çare bulunmazsa, ligden çekilme kararı alacağız.”

Hatay’da, özellikle Antakya ve İskenderun’da amatör futbolcuların spor ya da idman yapacağı bir saha yok. Antakya ve İskenderun statlarının yıkılmasıyla birlikte, zaten var olan saha sıkıntısı katmerleşirken, günümüzde neredeyse hemen her gün olayların, bağrışmaların, itişmelerin yaşanmasına neden olan bu sahasızlık sorununun çözümüne yönelik umut verici gelişmelerin olmaması da üzücü.

Antakya Belediyesi’nin Spor Toto kanalıyla yaptırdığı Küçükdalyan’daki futbol sahası ile ilgili belirsizlik de sorunun çözümüne katkı yapmıyor. Halen, günün neredeyse 20 saati kulüplere açık olan, geceli gündüzlü maç oynanabilen, idman yapılabilen tek saha, Defne Belediyesi’ne ait Defne Atatürk Stadı. Bu sahayı da Hatayspor’un kadın futbol takımı, Gelişim Liglerindeki U-12’den tutun U-19’a kadar ki tüm takımların futbolcuları yanı sıra amatör kulüpler de kullanıyor.

Kimi kulüpler var ki, bu kış ortamında gece 22.00-23.30 arası idman yapmak zorunda kalıyor. İki gün önce Defne Atatürk Sahası’nda Hatayspor Gelişim Ligi takımı idlan yaparken, önceden aldığı saate göre idman sahasına gelen Efsanespor futbolcuları, dakikalarca beklemek zorunda kaldı. Spor giysileriyle, şortlu ve formalı saha kenarında idmanın bitmesini bekleyen Efsanespor teknik heyeti, yönetici ve futbolcularının sabrı tükenme noktasına geldi.

Gelişme, sosyal medyada şöyle yer aldı:

“Bugün saat 16.00’da antrenmanımız olmasına rağmen, Hatayspor’un sahada olması nedeniyle, idmanımız saat 17’ye sarktı. Saat sabah 11’den 17’ye kadar Hatayspor’a veriliyorsa, bence amatör futbol bitsin, halı sahalarda çikolatasına oynasın!

Biz, saat 16’da sahaya girdik. Çocuklar kenarda ısınırken, Stat Müdürü Mithat Mersin tarafından dışarı çıkarıldık. Kenarda ısınmaya izin vermeyen Mithat Mersin, Allah bilir ne kadar baskı altında kalmıştır ki, bizleri hiç yerine sayıp tehditlerde bulundu, bizleri sahaya sokmayacağını, bizlere daha farklı davranacağını söyledi. 7 kategoride katıldığımız müsabakalarda buna çare bulunmazsa, ligden çekilme kararı alacağız. Mermeray Efsane Spor Kulübü…” -Haber/Cemil Yıldız-

Exit mobile version