Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, mevcut maaş artışlarının hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığı vurgulanırken, memur emeklilerine seyyanen zam verilmesi talebi de yinelendi.
“Ek Zam Kaçınılmaz Hale Geldi”
Konfederasyon Genel Başkanı Orhan Yıldırım, yaptığı açıklamada uygulanan ekonomi politikalarının yükünün dar ve sabit gelirli kesimlerin omuzlarına bırakıldığını savundu. Enflasyon karşısında maaşların hızla eridiğini belirten Yıldırım, kamu çalışanları ve emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını ifade etti.
Yıldırım, hükümetin enflasyonla mücadelede başarılı olamadığını öne sürerek, maaş artışlarının resmi enflasyon verilerine göre belirlenmesini eleştirdi. Birleşik Kamu-İş olarak tüm kamu çalışanları ve memur emeklileri için yüzde 50 ek zam talep ettiklerini söyleyen Yıldırım, bu artışın yapılmaması halinde milyonlarca kişinin geçim sıkıntısının daha da derinleşeceğini dile getirdi.
Seyyanen Zam Talebi Yenilendi
Konuşmasında memur emeklilerine verilmediği gerekçesiyle yargı sürecinde bulunan seyyanen zam konusuna da değinen Yıldırım, Anayasa Mahkemesi’ne çağrıda bulundu.
Memurlara verilen seyyanen zammın memur emeklilerine de uygulanması gerektiğini belirten Yıldırım, bu konuda açılan davanın öncelikli olarak karara bağlanmasını istedi. Mevzuatın memur ve memur emeklilerini eşit kabul ettiğini hatırlatan Yıldırım, mevcut uygulamanın adalet duygusunu zedelediğini savundu.
“Mücadelemiz Sürecek”
Birleşik Kamu-İş’in hak arama mücadelesini sürdüreceğini vurgulayan Yıldırım, talepler karşılanıncaya kadar demokratik eylemlerine devam edeceklerini söyledi. İktidarın kaynakları adil dağıtmadığını iddia eden Yıldırım, kamu çalışanları ve emeklilerin milli gelirden hak ettikleri payı alabilmesi için mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.
Basın açıklaması sırasında konfederasyon üyeleri de çeşitli sloganlar atarak memur ve emekli maaşlarına yönelik iyileştirme taleplerini dile getirdi.
