Bu Öneri Hiç Etik Değil!

6 Şubat depreminden hemen sonra ilimize gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un aralarında Ortodoks kilisesi vakıf yöneticilerinin de olduğu toplantıda Antakya Ortodoks kilisesinin tadilatı ve restorasyon işinin bakanlıkça yapılması koşuluyla Ortodoks kilisesine ait 40 civarı iş yerinin Kültür ve Turizm bakanlığı emrine verilmesini önerdiği öğrenildi. Vakıf başkan ve yöneticilerinin bu üstü kapalı öneriyi […]

6 Şubat depreminden hemen sonra ilimize gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un aralarında Ortodoks kilisesi vakıf yöneticilerinin de olduğu toplantıda Antakya Ortodoks kilisesinin tadilatı ve restorasyon işinin bakanlıkça yapılması koşuluyla Ortodoks kilisesine ait 40 civarı iş yerinin Kültür ve Turizm bakanlığı emrine verilmesini önerdiği öğrenildi.

Vakıf başkan ve yöneticilerinin bu üstü kapalı öneriyi anında reddederek kilise bünyesinde bulunan tüm taşınmazların Bakanlık desteği verilmez ise yurt dışından fonlarla yapılabileceği anlatıldı.

Kiliseye ait iş yerlerinin Kültür ve Turizm bakanlığına verilmesinin mümkün olamayacağını açıklayan kilise yönetimi “bizim oradaki kiracımız durumundaki iş yeri sahiplerine vicdan borcumuz var. Bakan’ın önerisini kabul etmedik” dediler.Bakan Ersoy’un Şubat ayında gerçekleşen toplantıda üstü kapalı bir şekilde ima yoluyla teklif ettiği bu öneri Hataylılar tarafından etik bulunmadı.

Exit mobile version