Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu yaz hayata geçirilecek

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonrası tahrip olan Hatay’ın 15 ilçesindeki altyapının bu yaz projelendirilip yenileneceğini duyurdu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

 Ayrıca, bu çalışmalar için dış kaynaklı 373 milyon dolarlık destek sağlandığını açıkladı. Başkan Savaş, Hatay’ın çıkarlarına ters uygulamalara karşı mücadele edeceğini ve doğruları savunacağını belirtti.

Savaş’ın seçim gezisi mesajlarından bazı özet başlıklar şu şekilde:

  • Hatay’ın bütün planlamaları yapıldı ve bu yaz hayata geçirilecek projeler için 373 milyon Euro’luk destek sağlandı. Deprem öncesi tamamlanan ve deprem sonrası tekrar zarar gören altyapılar yenileniyor.
  • Defne ilçesinin Turunçlu Mahallesi’nde milletvekili Mehmet Güzelmansur ve Defne Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Özgün ile bir araya gelindi ve planlar anlatıldı.
  • Rezerv ve riskli alanlarla ilgili belirsizlikler devam ediyor ve Hatay’ın çıkarlarına aykırı uygulamalara karşı mücadele edilecek.
  • Antakya Ticaret Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve oda yöneticileri ile Hatay’ın geleceği üzerine önemli bir görüşme gerçekleştirildi. Belediye, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları ile koordineli bir şekilde çalışılacak.
  • Hatay’ın barışçıl dokusuna el ele sahip çıkılacak ve mahallelerin alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra yollar onarılacak.

(Yusuf Cemil Karaçay)