Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu yıl Doğa’da buluşalım dediler

Apkord Korolar konseri muhteşem

Apkord Korolar konseri muhteşem geçti

Kuruculuğunu ve başkanlığını MKÜ Öğretim Görevlisi Sezgin Suna’nın, yardımcılığını da Piyanist Natalia Soğuksu’nun yaptığı AKPORD Polifonik Korolar Derneği bünyesinde yer alan çocuk, regularis ve Oda Korolarının konseri, geçtiğimiz Cuma akşamı Doğa Koleji konferans salonunda gerçekleşti.
Büyük bir ilginin gözlendiği konserde, izleyenler, bir saat süreyle üç ayrı koronun günlerce süren emekleri sonucu hazırladıkları programı hayranlıkla izledi. Konsere; Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, Antakya Devlet Konservatuarı Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Tekin yanı sıra Tülin Erduran, Şükran Altunay gibi tanınmış müzik sevenler katıldı.
Koro kurucusu Şef Sezgin Suna, yaptığı konuşmada, yola çıktıkları ilk günden bu yana büyük bir aşk ve emekle koroyu yaşattıklarını, katılımın gün be gün artarak her geçen yıl koroların büyüdüğünü ve koro evinden yetişen birçok yetenekli gencin üstün başarılar elde ettiğini söyledi. Koristlerin ailesiyle de sıkı bir bağ kurduklarını ifade eden Sezgin Suna, bugüne kadar aldıkları birçok festival davetine büyük bir dayanışmayla, aileler ve çocuklarla birlikte katılım gerçekleştirdiklerini söyledi. Koro çalışmasının, bireye çok değerli yetenekler ve meziyetler kattığını hatırlatan Sezgin Suna, “Biz koro evinde çok özel işler yapıyoruz” dedi.
İlk olarak sahne alan çocuk korosu koristleri başarılı bir sunum ortaya koyarken, izleyenler, uzun süre cıvıl cıvıl çocukların aydınlık yüzünü ayakta alkışladı. Ardından Regularis Korosu sahneye gelerek, özellikle Şef Natalia Soğuksu’nun önderliğinde yabancı parçalardan oluşan muhteşem bir konser verdi.
Birçoğunun müzik öğretmeni olduğu, müzik alanında profesyonel eğitim almış üyelerden oluşan Oda Korosu da sahneye çıktı. Kardeşlerinin bıraktığı büyüyü çok daha yukarılara taşıyan Oda Korosu, Şef Sezgin Suna’nın eşliğinde adeta büyüledi.
Son olarak her üç koroyu da sahneye davet eden Sezgin Suna ve Natalia Sağuksu; üç hareketli, canlı ve neşeli parçayı danslar ve şovlar eşliğinde izleyenlerle paylaştı.
Uzun yıllardır koronun konserlerini kaçırmayan ve takip edenler, Antakya Polifonik Koro’nun, her yıl bir öncekinden çok daha başarılı ve sürprizlerle dolu yeni konserler verdiğini dile getirdi.
-Selvi Günay-