Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bugün seçim olsa!

30 Büyükşehir cevapladı Hatay’ın

30 Büyükşehir cevapladı

Hatay’ın da dahil olduğu 30 Büyükşehir Belediyesi ve buralara bağlı 100 merkezi ilçeden seçmenlerin katılımı ile yapılan Avrasya Araştırma’nın son anketinde, “Bugün milletvekilliği seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu soruldu. Araştırmaya katılanlara, “Yaşadığınız ilin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimi yenilenecek olsa mevcut başkana oy verir misiniz” sorusu da yöneltildi.

Yeniden siyaset sahnesine dönen Muharrem İnce’den, Hatay siyasetinin deneyimli ismi Sadullah Ergin’in de içinde olduğu yeni parti yapılanmalarına, Türkiye siyasetinde yeniden filizlenen erken seçim tartışmaları ‘bugün seçim olsa’ sorusuna cevap arıyor ve olası sonuçlar için de tartışmasını sürdürüyor. Peki, ‘bugün seçi olsa’ sonuç ne olurdu?
Avrasya Araştırma’nın son anketi, buna dair oldu. Avrasya Araştırma’nın 9-13 Ekim tarihleri arasında SMS yönlendirmeli online sitemiyle gerçekleştirilen seçim anketi, Hatay’ın da içinde olduğu 30 Büyükşehir Belediyesi ve buralara bağlı 100 merkezi ilçeden seçmenlerin katılımı ile yapıldı. Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz’ın açıkladığı ankete göre, kararsızlar dağıtılmadan önce; katılımcıların 27.9’u AK Parti, yüzde 25.1’i CHP, yüzde 10.2’si İYİ Parti, yüzde 6.9’u ise MHP’ye, yüzde 6.4’ü HDP’ye oy vereceğini söyledi. Yeni kurulan DEVA 1.9, Gelecek Partisi ise 1.7 oranında tercih edildi. Katılımcıların yüzde 11.2’si ise kararsız olduğunu belirtti.
Kararsızlar dağıtıldığında ise CHP ve İYİ Parti’nin büyükşehirlerde oylarını yükselttiği görüldü. Buna göre CHP’nin oyu yüzde 30.83, İYİ Parti’nin ise yüzde 12.53 oldu. AK Parti yüzde 34.27 oy alırken, MHP ise yüzde 8.47’de kaldı.
-HATAY MEMNUN-
Araştırmaya katılanlara, “Yaşadığınız ilin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimi yenilenecek olsa mevcut başkana oy verir misiniz” sorusu da yöneltildi. İstanbul’da yüzde 58.1’i Ekrem İmamoğlu’na, Ankara’da yüzde 57.3’ü Mansur Yavaş’a, İzmir’de yüzde 58.4’ü Tunç Soyer’e “Evet, oy veririm” dedi.
Bu arada, “Büyükşehir Belediye Başkanının icraatlarını beğeniyor musunuz?” sorusuna Hatay’da verilen ‘Evet’ cevabının oranı % 56 olarak paylaşıldı. Bu konudaki en yüksek oran ise % 58 ile Adana ve Zeydan Karalar için oldu.
-SALGIN-
Araştırmaya katılanlara sorulan “Yaşadığınız ilçe belediyesinin Kovid-19 salgını ile ilgili tedbir ve hizmetlerinden memnun musunuz” sorusuna Millet İttifakı’nın yönettiği ilçelerde yaşayanların yüzde 53’ü “Evet, memnunum” yanıtını verdi. Cumhur İttifakı’nın yönettiği ilçelerde yaşayanların ise yüzde 49.9’u “Evet, memnunum” yanıtını verdi.
“Yaşadığınız Büyükşehir Belediyesi’nin Kovid-19 salgını ile ilgili tedbir ve hizmetlerinden memnun musunuz” sorusuna ise Millet İttifakı’nın yönettiği büyükşehirlerde yaşayanların yüzde 55.4’ü “Evet, memnunum” yanıtını verdi. Cumhur İttifakı’nın yönettiği büyükşehirlerde ise yüzde 48.8’i “Evet, memnunum” yanıtı verildi. Kayyım ile yönetilen belediyelerde ise yüzde 51.3, “Hayır, memnun değilim” yanıtı verildi.
-GÜVENİYORUM!-
Araştırmada,30 Büyükşehir’de yaşayanlara, “Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı Kovid-19 hasta ve ölüm sayılarının gerçek olduğuna inanıyor musunuz” sorusu da yöneltildi. Katılımcıların yüzde 56.9’u “Hayır, inanmıyorum” yanıtını verirken, “Evet, inanıyorum” yanıtını verenlerin oranı ise yüzde 24.1 oldu.
-Tamer Yazar-