Bunu Kim, Nasıl İzah Edebilir?

Hatayspor’da 4 kart sınırında 4 futbolcu var, ama… Hatayspor, Süper Lig’in ikinci yarısına başlarken, bugünkü Kasımpaşa ilk maçında sahaya 4 sarı kart sınırında olan 4 futbolcusundan 2, belki de 3’ü ile sahaya çıkacak. 4 sarı kart sınırındaki futbolcular; Traore, Diouf, Mehdi ve Falette olarak sıralanıyor. Diouf’un konumu farklı, her maçta lazım olan bir futbolcu. Diğerleri […]

Hatayspor’da 4 kart sınırında 4 futbolcu var, ama…

Hatayspor, Süper Lig’in ikinci yarısına başlarken, bugünkü Kasımpaşa ilk maçında sahaya 4 sarı kart sınırında olan 4 futbolcusundan 2, belki de 3’ü ile sahaya çıkacak. 4 sarı kart sınırındaki futbolcular; Traore, Diouf, Mehdi ve Falette olarak sıralanıyor.

Diouf’un konumu farklı, her maçta lazım olan bir futbolcu. Diğerleri de öyle! Ancak durumları çok farklı.

Tek tek gidecek olursak; Traore’nin Afrika Uluslar Kupası maçlarına gideceği bilinmekteydi. Futbolcu, ligdeki son Giresunspor maçının son dakikalarında kendine sarı kart gösterecek bir harekette bulunamaz mıydı? Nasıl olsa 4-5 maçta zaten yok!

Aynı şekilde, Mehdi de kart sınırında ve 2 aydır takımda yok. Giresun maçında kadroya alınır, yedek kulübede oturtulur ve kendine sarı kart gösterecek bir harekette bulunarak, ikinci yarıdaki maçlara “temiz bir kart sayfası” ile giremez miydi?

Hatta Falette için bile düşünülebilir! Zira Burak ile Fatih, bu maçta kadroda bulunabilmeleri için Sackey de seçenek olarak durduğuna göre, Giresunspor maçında bu futbolcu da sarı kart görse, belki bugünkü maçta oynayamazdı, ancak sonraki maçlar için daha iyi olmaz mıydı?

Bu durumun izah edilmesi gerekmez mi? Takımın teknik kadrosundaki isimlerin bunu düşünmesi gerekmez mi?

Profesyonelliğin gereği bu değil mi? -Cemil Yıldız-

Exit mobile version