Buse Naz Çakıroğlu gümüş madalya kazandı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın boks branşında milli sporcu Buse Naz Çakıroğlu, kadınlar 50 kilo finalinde gümüş madalya kazandı. Paris’in Philippe-Chatrier Kortu’nda gerçekleştirilen final mücadelesinde Çakıroğlu, Çinli sporcu Yu Wu’ya 4-1 yenilerek ikinci oldu.   Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda da gümüş madalya kazanan Çakıroğlu’nun bu başarısı, Türkiye’nin boks branşındaki önemli başarılarından biri olarak değerlendiriliyor.   Gençlik ve […]

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın boks branşında milli sporcu Buse Naz Çakıroğlu, kadınlar 50 kilo finalinde gümüş madalya kazandı. Paris’in Philippe-Chatrier Kortu’nda gerçekleştirilen final mücadelesinde Çakıroğlu, Çinli sporcu Yu Wu’ya 4-1 yenilerek ikinci oldu.

 

Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda da gümüş madalya kazanan Çakıroğlu’nun bu başarısı, Türkiye’nin boks branşındaki önemli başarılarından biri olarak değerlendiriliyor.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve diğer yetkililer, final maçını salonda izleyerek Çakıroğlu’na destek verdiler. Bakan Bak, sosyal medya hesabından Çakıroğlu’nu tebrik ederek, “Sen bizim gururumuzsun Buse Naz. Olimpiyat ikincisi olan milli sporcumuz Buse Naz Çakıroğlu’nu yürekten kutluyorum.” paylaşımında bulundu.

 

Mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Buse Naz Çakıroğlu, Tokyo’daki kaybının ardından bu seferki gümüş madalyanın kendisi için çok kıymetli olduğunu belirtti. Finalde hakemlerin boks anlayışının kendisinin ve takımının anlayışıyla uyumlu olmadığını ifade eden Çakıroğlu, “Boksu bilen herkes tribündeydi, ringin kenarında değil. Şampiyon olmak için geldik, beklentiyi yükseltiyoruz ama altın madalya alamayınca mutsuz oluyoruz. Olimpiyat madalyaları çok değerli ve kıymetli,” dedi.

 

Gelecek planları hakkında bilgi veren Çakıroğlu, “Olimpiyatlardan sonra bir süre dinlenme kararı aldım. Kafamı toparlayıp ne yapmak istediğime karar vereceğim. Devam mı, tamam mı? Buna karar verdikten sonra bir yol haritası çizeceğim,” şeklinde konuştu.

 

Çakıroğlu, basın mensubunun “Senden tamam mı devam mı kararı mı gelecek?” sorusuna “Olabilir, evet.” yanıtını verdi.

 

Buse Naz Çakıroğlu’nun bu başarısı, Türkiye’nin uluslararası spor arenalarında öne çıkan sporcularından biri olduğunu bir kez daha gösterdi. – Volkan İcil-

Exit mobile version