Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Buzlanma, Don, Çığ, Tipi’ye Dikkat!

Meteoroloji, 24 İl için

Meteoroloji, 24 İl için Turuncu kod, Hatay dahil 9 il için Sarı kod, 33 il için de kar uyarısı yaptı.

Meteoroloji aralarında ilimiz Hatay’ın da bulunduğu 9 İl için Sarı Kod uyarısı yaptı. 24 İl için Turuncu Kod, 9 İl için Sarı Kod uyarısı yapan Meteoroloji, beklenen yoğun kar yağışıyla birlikte, başta buzlanma ve don olayına bağlı olarak, ulaşımda aksamalar, yüksek kar örtüsünün olduğu yerlerde çığ riski ve yüksek kesimlerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Öte yandan, ilimizde Yayladağı, Altınözü, Belen, Hassa ilçeleri başta olmak üzere, yüksek bölgelerde kardan beyaz örtüyle kaplanan ilçeler arası yollar ile bağlı kırsal bölgelerde karla mücadele çalışmaları sürüyor.

Meteoroloji’nin kar uyarısı yaptığı iller; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Tokat, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Batman, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adana, Mersin ve Antalya için turuncu kodlu uyarı verildi. Hatay, Osmaniye, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Kayseri ve Sivas içinse Sarı Kod uyarısı yapıldı.

Sarı, havada “potansiyel tehlike durumu“na işaret ediyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.

Yetkililer, ilimiz Hatay’da, vatandaşların başta buzlanma olmak üzere; don, çığ ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını istedi.

-Cemil Yıldız-