Buzullarda olağanüstü sıcaklık artışı

Antarktika, olağan dışı bir sıcaklık artışıyla karşı karşıya. Geçtiğimiz ay boyunca, kıtanın geniş buz sahalarında zemin sıcaklıkları, alışılmışın 10 derecenin üzerine çıktı, hatta bazı günlerde bu fark 28 dereceyi buldu. Bu durum, güney yarımkürede kış mevsimi olmasına rağmen yaşanıyor. Antarktika’da ölçülen yeni sıcaklık değerleri, iklim değişikliğinin kutup bölgelerini daha fazla etkileyeceği yönündeki bilimsel tahminleri destekler […]

Antarktika, olağan dışı bir sıcaklık artışıyla karşı karşıya. Geçtiğimiz ay boyunca, kıtanın geniş buz sahalarında zemin sıcaklıkları, alışılmışın 10 derecenin üzerine çıktı, hatta bazı günlerde bu fark 28 dereceyi buldu. Bu durum, güney yarımkürede kış mevsimi olmasına rağmen yaşanıyor.

Antarktika’da ölçülen yeni sıcaklık değerleri, iklim değişikliğinin kutup bölgelerini daha fazla etkileyeceği yönündeki bilimsel tahminleri destekler nitelikte. Uzmanlar, bu fenomenin iklim krizinin bir yansıması olduğunu ve buz kütlelerinin parçalanmasına neden olabileceğini öne sürüyor.

Buzullarda yaşanan bu olağanüstü sıcaklık farkı dünya genelinde ciddi çevresel olaylara neden olacak. -Volkan İcil-

 

Exit mobile version