Lüks konutta oturan rektör “Çadırda yaşamın konforlu” olduğunu söyledi!

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof .Dr. Tolga Depçi, Üniversitede okuyan erkek öğrencilerin kaldığı çadırlarda konforlu bir yaşam sürdüklerini söyledi. Rektör Depçi Kaymakam ve Gençlikspor ilçe müdürüne çadır yaşamı ile ilgili çekincelerini anlattığını ancak öğrencilerin kaldığı çadırkenti gördükten sonra fikrinin değiştiğini belirterek “Çadırkentlerde 3 öğün yemek çıkıyor hem de ücretsiz. Sabah kahvaltısı, arada meyve sebze ikramı… […]

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof .Dr. Tolga Depçi, Üniversitede okuyan erkek öğrencilerin kaldığı çadırlarda konforlu bir yaşam sürdüklerini söyledi.
Rektör Depçi Kaymakam ve Gençlikspor ilçe müdürüne çadır yaşamı ile ilgili çekincelerini anlattığını ancak öğrencilerin kaldığı çadırkenti gördükten sonra fikrinin değiştiğini belirterek “Çadırkentlerde 3 öğün yemek çıkıyor hem de ücretsiz. Sabah kahvaltısı, arada meyve sebze ikramı… bunlar benim evde yok. Öğrencilerimiz çadırda rahat, konforlu bir yaşam sürüyorlar” dedi.

Rektör Depçi’’nin “Çadırlardaki öğrencilerin bu rahatı ve konforu benim evimde yok” açıklamasına CHP Hatay milletvekili Nermin yıldırım Kara’dan geldi.
Milletvekili Kara şöyle dedi: “Daha önce erkek öğrencilerimizin çadırkentte yaşadığı sorunları dile getirmiştik. Kız öğrencilerimiz için yurtların güvenli olmadığını ve tadilatlarla ilgili eksiklikler olduğunu vurgulamıştık. Yalnızca açıyor olmak için okulları açmayın diye uyarmıştık. Rektör Bey çadırkentin ne kadar konforlu(!) olduğunu anlatıyor. Erkek öğrencilerimizin çadırlara, kız öğrencilerimizin de güvensiz yurt ve yaşam alanına mahkum edilmesini kabul etmiyoruz. Ne bu üslup doğru ne de bu inat.!”

İSTE Rektörü Prof. Dr. Depçi’nin açıklamasına sosyal medyadan da tepki geldi. X te yapılan paylaşımda  “Tamam yemekler güzel, her yer klimalı… İskenderun merkezde yer mi kalmadı da oralara çadırkent yaptılar? Öğrenciler nasıl gidip gelecekler? Üniversite içine yapsaydınız madem… 3 öğün yemeği konforlu anlatan Rektör güler misin ağlar mısın?. Barınma banyo WC, ve kış ve çalışma ortamı, güvenlik, asıl sorun olan bunlarken yemeklere şükreden Rektör…” tepkisi geldi.  (Adil Yeşildağ)

Exit mobile version