Çalışanlar İçin Kabus Ülke Olduk

Türkiye çalışanlar için yine ‘en kötü 10 ülke’ arasında Küresel Haklar Endeksi’nde Türkiye son üç yıl olduğu “işçi haklarının garanti altında olmadığı” anlamına gelen 5. grupta yer aldı. Raporda işçilerin özgürlükleri ve haklarının “acımasızca saldırıya” uğramaya devam ettiği, polisin protestoları bastırdığı ve sendika liderlerinin “keyfi olarak” tutuklandığı vurgulandı. Ülkelerin yüzde 87’sinin grev hakkını ihlal ettiği […]

Türkiye çalışanlar için yine ‘en kötü 10 ülke’ arasında

Küresel Haklar Endeksi’nde Türkiye son üç yıl olduğu “işçi haklarının garanti altında olmadığı” anlamına gelen 5. grupta yer aldı.

Raporda işçilerin özgürlükleri ve haklarının “acımasızca saldırıya” uğramaya devam ettiği, polisin protestoları bastırdığı ve sendika liderlerinin “keyfi olarak” tutuklandığı vurgulandı.

Ülkelerin yüzde 87’sinin grev hakkını ihlal ettiği belirtilen açıklamada, toplanma ve ifade özgürlüğü hakkının da ülkelerin yüzde 42’sinde sınırlandığı kaydedildi.

Türkiye “en kötü” 9’uncu ülkeEndekste çalışanlar için dünyanın en kötü bölgesi Ortadoğu ve Kuzey Afrika olarak açıklanırken, en kötü 10 ülke ise sırasıyla Bangladeş, Belarus, Ekvador, Mısır, Esvatini, Guatemala, Myanmar, Filipinler, Tunus ve Türkiye oldu. – Tamer Yazar

Exit mobile version