Çalışkan, depremde kaybolan çocukları meclis gündemine taşıdı 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, depremzedelerin yaşadığı zorluklara ve özellikle kaybolan çocuklar skandalına dikkat çekti. Çalışkan, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, depremzedelerin çığlıklarının hükümet tarafından sürekli örtbas edildiğini ve kamuoyunun bu konuda yeterince bilgilendirilmediğini ifade etti. 1999 depreminden bu yana tekrarlanan çocuk kayıpları sorununa vurgu yapan Çalışkan, 6 Şubat depremi […]

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, depremzedelerin yaşadığı zorluklara ve özellikle kaybolan çocuklar skandalına dikkat çekti. Çalışkan, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, depremzedelerin çığlıklarının hükümet tarafından sürekli örtbas edildiğini ve kamuoyunun bu konuda yeterince bilgilendirilmediğini ifade etti.

1999 depreminden bu yana tekrarlanan çocuk kayıpları sorununa vurgu yapan Çalışkan, 6 Şubat depremi sonrasında bu felaketlere dair çığlıkların görmezden gelindiğini belirtti. Hükümetin, depremzedelerin haklarını aramak üzere kendi derneklerini kurmaya zorlanan insanların yaşadığı mağduriyeti eleştiren Çalışkan, “Adeta ilkel bir kabileye döndük. Halk, kendi haklarını aramak için dernek kurmak zorunda kaldı çünkü güven kaybedildi” dedi.

Çalışkan, AKP hükümetini depremzedelerin çığlığına sessiz kalmakla suçlayarak, önceki kayıp çocukların takip edilebileceği bir ekranın kapatıldığını, bu durumun ise sorunları daha da derinleştirdiğini belirtti. “Depremzede çocukların, depremzede ailelerin o en zayıf noktalarında başlarına böyle bir felaket geldiği gibi bir durum fevkalade üzücüdür” diye konuştu.

Çalışkan, açıklamalarının tamamında şu ifadelere yer verdi:

“Şunu hemen belirteyim ki büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Depremzede aileleri ilgilendiren bu önerge depremzedelerin çığlıkları neticesinde gündeme alınmış olsaydı çok önemliydi. Üzülerek belirtmeliyizki küresel çapta meydana gelen, eskilerin deyimiyle şüyuu vukuundan beter bir durumla karşı karşıyayız.

Ülkemizde 1999 depreminden bugüne hemen her dönem tekrar edilegelen çocuk kayıplarının 6 şubat depreminden sonra aylardan beri bu felaketlere olan çığlıklar sürekli örtbas edildi, işitmezlikten gelindi. Ne zaman ki bu vahim iddia küresel çapta bir ada üzerinden Epstein iddiasıyla gündeme geldi, biz o zaman konuşuyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, halkin meclisi; böyle bir iddiaya asla kayıtsız kalamaz. Mutlaka bu konu açığa çıkarılmalı, kamuoyu bilgiledirilmelidir. Haftalardır süren bu kadar ithama rağmen en küçük bir reddiye söz konusu değil.

Depremzede yakınları bir dernek kurmuşlar haklarını arıyorlar. Bu bile bizim için büyük felakettir. Adeta ilkel kabileye döndük. Türkiye Cumhuriyetini yöneten iktidara halkımız güvenemediğinden hakkını kendi imkanlarıyla aramak üzere bir dernek kurdu. Ama biliyoruz ki burada susmak bir açıdan da iddiaları kabul etmektir. Depremzede çocukların, depremzede ailelerin o en zayıf noktalarında başlarına böyle bir felaket geldiği gibi bir durum fevkalede üzücüdür.

AKP hükümeti depremzedelerin bu çığlığına sessiz kaldı, seyirci kaldı, kendilerince basit bir çözüm önerisi buldular. Bugüne kadar kayıp çocukların, kayıp yakınlarının takip edilebileceği bir ekran vardı, kamu bilgilendirilmesi yapılıyordu; kökten çözümle bu ekranı kapatarak işi çözdüler.” – İlyas Yiğit-

Exit mobile version